Chicken on a stick

Här är lite olika varianter på spetsad kyckling

4 kycklingfiléer
 Ajvar relish (ca 1 dl)
6 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
2 krm chilipulver
1 tsk timjan
salt & vitpeppar
1 msk olivolja

Skär kycklingfiléerna i bitar. Blanda ajvar relish med pressade vitlöksklyftor, kryddor och olivolja. Lägg kycklingbitarna i marinaden och ställ det i kylskåp, gör det helst dagen inna så det suger åt sig ordentligt.
Spetsa kycklingen på blötlagda spett, grilla i  ca 8-10 minuter.

**************

 4 pippifileér

3 msk japansk soja

3 msk sesamolja

2 pressade vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt

2 msk pressad lime

1 msk riven färsk ingefära

1 tsk flytande honung

havssalt

nymald svartpeppar

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar
Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse och lägg i kycklingbitarna. Låt marinera i minst 1 timme, gärna betydligt längre.

pilla ditt kycklingen på spetten.
Grilla i 10-15 minuter
***********
Pippifileé
lime
olivolja
soja
vitlök
salt & Peppar

Skär kycklingfiléerna i strimlor. Tvätta limen i ljummet vatten och riv skalet fint. Pressa ut limejuicen. Blanda oljan, sojan, limeskal, limejuice, salt och peppar.

Pressa ned vitlöksklyftorna och vänd ned kycklingen. Låt den gärna marinera ett par timmar. Grilla spetten ett par minuter på varje sida tills de är genomstekta och fått fin färg.


Marinad

Juicen från 2 limefrukter
1 dl olivolja
1/2 dl soja
3 vitlöksklyftor
salt
peppar

*********

 kycklingfilé
c 2 dl matyoghurt
1 msk curry (eller mer omman är curryfreak)
1/2 msk garam masala
1/2 tsk salt

Dela kycklingfiléerna i långa bitar. Smaksätt yoghurt med curry, garam masala och salt. Lägg i kyckling, blanda om och låt marinera några timmari kylen. .Trä upp kycklingen. Grilla ca 5 min


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0