Chickenwings of the damned
För ca 6 pers. som får förbereda sig på att ögon kommer att tåras och öron kommer att krullas
200 ml matloja
2 kg kycklingvingar
100 g smör
700 ml het chilipepparsås
1 st vitlöksklyfta
2 jalapenos, finhackade
2 Thai chili, finhackade
2 habaneros, finhackade
2 yellow wax, finhackade
2 röda spanska pepper, finhackade
salt och peppar efter smak
Hetta upp oljan till 150 grader i en kastrull. har man en fritös så drar man igång den
Sätt ugnen på 200 grader.
Fritera kycklingvingarna i ca 15 minuter, vänd på dem emellanåt. Låt vingarna droppa av på ett hushållspapper och placera dem sedan i en ungsfast form. Grilla vingarna i ugnen i ca 15 minuter.
200 ml matloja
2 kg kycklingvingar
100 g smör
700 ml het chilipepparsås
1 st vitlöksklyfta
2 jalapenos, finhackade
2 Thai chili, finhackade
2 habaneros, finhackade
2 yellow wax, finhackade
2 röda spanska pepper, finhackade
salt och peppar efter smak
Hetta upp oljan till 150 grader i en kastrull. har man en fritös så drar man igång den
Sätt ugnen på 200 grader.
Fritera kycklingvingarna i ca 15 minuter, vänd på dem emellanåt. Låt vingarna droppa av på ett hushållspapper och placera dem sedan i en ungsfast form. Grilla vingarna i ugnen i ca 15 minuter.
Smält smör i en kastrull, blanda i chilipepparsås, viltök och chili. Låt detta puttra i 10-15 minuter. Smaksätt blandningen med salt och peppar och häll den sedan över kycklingvingarna. peta in det i ugen och låt det står där i ca 10 min
Svälj ner med öl eller vatten!!
Kommentarer
Trackback