Hells Chicken

till ca 4 hungriga människor

3-4 Kycklingfiléer
2 msk olivolja
2 st gula lökar
1 paprika valfri färg (gul blir fint i)
 Några färska champinjoner
1 brk passerade tomater (gärna med chillismak)
 2 st buljong (gärna höns)
 Creme fraiche eller Turkisk youghurt
 kanske en liten skvätt grädde (även den valfri fetthalt)
 3-4 st villökslyftor
 Chilipulver
 Cayennepeppar
 Sambal eller Harissa
 salt och svartpeppar

Skär kycklingen  i strimmlor eller i vilken form ni nu vill ha dem i dem
Skiva lök , svamp , paprika och vitlök. Fräs de båda i olja i en vid gryta. Tillsätt därefter passerade tomater, buljong, ,och kryddorna (kryddorna har ni i så mkt som ni anser att ni själva eller era gäster klarar av)Låt blandningen koka upp.  pytsa i lite grädde om det ser ut att behövas

Lägg i kycklingen i såsen låt sjuda under lock i ca 30 min. . Smaka av grytan och kryda eventuellt lite mer. Om man vill ha en starkare smak kan man tillsätta lite  sambal  eller harissa

Ät ihop med  en klick creme fraiche /yoghurt ,ris , bulgur eller couscous. Grönsalladd är nyttigt och passar bra till


Kommentarer
Postat av: A-M

Men åhhh så roligt med en matblogg från dig.

Den åker upp i min favoriter.

2009-04-01 @ 12:47:06
URL: http://lappan.blogg.se/
Postat av: A-M

Matte undrar vilken kyckling du rekommenderar?

Glasmarinerad eller kyckling alá naturell.

2009-04-01 @ 19:00:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0