Det blev jul i år igen.....

Det här året blev det ingen resa ner till familjen , istället så hyrde vi en liten stuga. Skönt att få komma hemifrån ett tag!
Här inne satt vi ock vegeterade hela julhelgen...



När vi kom fram den dan före doppare så började vi juläventyret med skinkmacka och tomtegröt....



Sen tror jag nog att vi somnade!!

Mellan måltiderna så njöt vi av den öppna spisen , glögg,peppisar och godis...


Och naturligtvis så hade vi ett julbord....


Great Balls of Jack Sparrow

1 burk  fiskbullar i buljong
1 burk  musslor i vatten
1 burk  räkor
3 vitlöksklyftor
1 tsk kummin
1 gulig lök
½ lagerblad
2 msk tomatpuré
2 tomater
2 dl valfri grädde
1 msk curry
1 msk socker
ca 4 skvättar tabasco
japansk soja (en halv dl)
Matolja

Häll av spadet från fiskbullarna  och fräs dem tillsammans med pressad vitlök, kummin och hackad gul lök tills bollarna fått färg.
Lagerblad, tomatpuré och skivade tomater puffar man ner i en gryta. Häll på musselspadet och grädden. Späd ev. med lite av fiskbullespadet. Lägg fiskbollsjoxet, räkor och musslorna i grytan. Tillsätt curry, socker, tabasco och soja

Låt det står och småfisa en liten stund

Servera med ris , pressad potatis eller bulgur



Husmanskost is the shit!!

Säkert nått jag fått med mig från min uppväxt. Men ärligt , jag börjat nog nästan tindra med ögonen när det serveras hederlig husmanskost

Som här.  Potatis ,kokt falukorv och pepparrotssås...




Dr Bombay

Kassler
1 burk mandariner
1 liten burk skivad ananas
1 lök
1 hackad paprika i valfri kulör
1 brk kokosmjölk
buljong
lite jordnötter
Curry
Tandori pasta
salt
peppar

Ta så många skivor kassler som ni vill ha per pers.
 Strössla över finstrimlad lök . Ställ in i ugnen en liten stund

Vispa ihop kokosmjölk , med spadet från anansen  , buljgontärningen , ca 2 mks tandoripasta och övriga kryddor. Låt det koka upp

Ta ut kasslern ur ugnen häll över mandariner,paprika och anansen (skuren i lagom bitar)

Häll såsen över kasslern och ställ in det i ugnen igen. ca 225 grader i ca 15 min
Strössla ev över jordnötter precis innan det är dax att servera

Servera med tex ris eller bulgur






Till Pappa B

Eftersom du glömt bort receptet till dina egna outstanding revbenspjäll!!
Så kommer receptet här:

För 4-6 personer.

Alla mått är ca..... Både pappa och jag brukar öka dem lite!!

Funkar även att byta ut sherryn mot Whisky

Ingredienser

2 - 2.5 kg Revben (knäckta)
1 st purjo skuren i rätt stora bitar
1,5 dl Kinesisk Soya
1,5 dl strösocker
1/2 - 1 dl Torr Sherry (jag brukar ta 1 dl)
1/2 dl riven färsk ingefära

1 tsk krossad vitpeppar
1 tsk krossad kryddpeppar

Gör så här

Släng i allt i en gryta och fyll på med vatten så det täcker spjällen

Puttra i 45 min. med lock. Rör om lite då och då.

Sen ska de småputtra i ytterligare 30 min utan lock.

Ställ dem sen kallt..... Ta bort fettet som lägger sig överst. Låt dem ligga kvar i buljonen och värm dem i den.


Och förresten...  Snoris hävdar att hon ALDRIG ätit din kålsoppa!! Så nu vet du vad du ska bjuda henne på nästa gång!!!

Pappa B , den coolaste av de coola. Den bästa pappa man kan ha!!





RSS 2.0