Avslutar Söndagen med

vaniljglass och varm hjortronsylt!!


Oxfilé provencale , Vitlöks oxe!!

En klassiker.....

Oxfilé
Potatis
Vitlök
Persilja
Smör
salt
svartpeppar

Ta smör ca 100 g lägg i en skål , pressa ner vitlök (jag är vitlöksfrälst så jag använder ca 6 klyftor , helst mer) Blanda ihop smör och vitlök , tillsätt sen hackad persilja.

Jag brukar rulla smöret till en längd i på bakplåtspapper och sen rulla ihop och slänga in i frysen

Skala potatisen och skiva den tunt , skölj av den under rinnande vatten och torka den sen med handduk. Fräs i panna tills den fått en snygg färg.

Skvimpa över potatisen i en ungsform. Bryn filén runt om , lägg över den i formen på potatisen.

Ställ in allt i ugnen på 150 grader , låt det stå där inne och småfisa tills köttet fått en temperatur på ca 60 grader (ca 20 min)

Ta ut formen och låt sen köttet ligga och snarka lite på tex en skärbräda ca 10 min , när köttet vilat klart är det bara att skiva det , lägga tillbaka på potatisen. Klicka över smöret , sätt ugnen på grillning och skjuts in i ugnen igen. Ta ut när smöret nästan är smält!!


Tack Tågkompaniet!!!!

För en jätte fin present!




Ostigt värre

300 g pasta
2  lökar
3 vitlöksklyftor
1  squash
Margarin/Smör
500 g passerade tomater
1 tsk basilika
½ tsk socker
Salt
Peppar
125 g mozzarellaost
100 g gorgonzolaost
1 dl nyriven parmesanost
200 g champinjoner
Hackad persilja

Koka pastan, skala löken och vitlök, finhacka.
Fräs löksorterna ,tillsätt tärnad squash , hackade svampinjoner och låt den fisa med några minuter. 

Häll i passerade tomater, basilika och socker. Låt det stå och små puttra lite, smaka av med salt och peppar.

Lägg hälften av pastan i en smord form. Häll över såsen. Skiva mozzarellan och lägg över såsen. Smula gorgonzolan i mindre bitar och strö över. Täck med resten av pastan.

Strössla över parmesanosten och ställ i ugnen ca 20 minuter 200-225 grader
Strö över hackad persilja.



Halloumi Halloumi Halloumi

250 g halloumiost
1-2 msk vetemjöl
2 tsk olja
2 tsk smör

Skär osten i ca 12 skivor. Vänd dem i mjöl så att de täcks med ett tunt skikt.

Hetta upp fettet i en stekpanna och stek dem så de får fin färg

Pastasallad med pesto till blir kalas!!!




Long time no seee

Det är mycket nu.... Men naturligtvis har man petat i sig lite mat då och då!!

Lyckades ju t.om. tajma in en vacker dag utomhus , då blev det kaffe och äggmacka efter äventyr på isvägarna



Det smakar otroligt gott att fika utomhus..

Och inte nog med det , den helgen serverades det palt hemma också



Extra lyxig med både köttfärs och fläsk i....

Sen har det trampat på som vanligt , i brist på fantasi så blev det nudlar med wokat kött , lök , bambuskott, vattenkastanjer i kokosmjölk med massor av curry



I helgen tuggades det tacos , av resterna slängdes det ihop en köttfärssås


Sen plötsligt så ville inte magen riktigt vara med.... Så nu får den leva på fil , rågfras och frukt...


Sen finns det andra som då passar på att äta sån mat som jag vägrar äta...



Av minen att döma så var Eldorads Ravioli ingen hit..... Men det var ju det jag sa hela tiden!!!!


Konstig Semla??!!

igår inhandlades en Drömsemla feån 7-Eleven.... Det var ingen semla alls , det var en bulle med vaniljkräm och grädde...

Helt ok , men någon semla var det inte.... Så det så!!!




I går

tog jag tag i en till maträtt på min "detäterintejag lista"!! Jag bestämde mig för att testa blodpudding. Det var ingen smaksensation , men det gick att äta. (med massor av lingonsylt)



Nu vet jag att min Pappa B tänker "Men det åt du när du var liten" , men det var mycket jag åt när jag var liten som jag sen som vuxen vägrat stoppa i min mun pga att det inte var gott....

Jag minns att jag smällde i mig nått som hette grynkorv , och hävdade att det var gott. Men eftersom Pappa B var min stora idol som liten kotte och han tyckte grynkorv var gott så tyckte jag det med!! Idag vet jag inte ens om den korven existerar , jag hoppas att den knallat vidare till de sälla jaktmarkerna...

Nästa projekt kanske borde bli lever... Huuuuuu!!!

Magic Mushroom Chick

Kycklingklubba
och mängder med svampinjoner

Lägg kycklingen i en form , strössla över de kryddorn ni tycker om (Godaast blir om man låtit pippin ligga och dra sig i nån marinad innan)

Skvätt på lite soya och olivolja



In i ugnen med hela härligheten ca 200 grader , ta ut pippin när den är genom kokt

Häller över ännu mer svamp , nu i stuvad variant.. strössla över lite ost om ni gillar det.. in i ugnen en liten stund till



Voila , klart att äta... Gärna med färska haricotverts och sockerärtor

Stuffad pippi

Ta en färsk hel pippi

Tryck in lite tärnade äpplen  , purjo och vitlök i gumpen på den

Stoppa in pippin i en stekpåse tillsammans med tex purjo , vitlök , lök  , svampinjoner och fänkål

Skjuts in i ugnen 175 grade i ca en timma



Fräs rivet äpple med lite lök , smula över hönsbuljong och låt det småputtra.

När pippin sen är klar häll i spadet från stekpåsen , låt det puttra lite till , smaka av med salt , peppar och några skedar äpplemos..

Ris till funkar!



Fredagsmyyyyyyyyyyyys

med goda vänner...





Revbenspäll , pastasallad med pesto , oliver och fetaost. Lite god Chilidressing till det!

Efter en stressig dag på

jobbet så orkar man bara inte laga mat... Då finns det bra nödlösningar!!



Varma mackor med ost skinka och färska champinjoner... Varm choklad till det.... det är nästan så att man glömmer stressen från jobbet!!

Chilli Cheeeeze

1 pkt halloumi
1  olivolja
ev. lite smör
1 röd chili (hackad)
Pressad citron

Stek halloumin (i skivor eller i tärningar) och chilli på hög värme i olja ( ev med lite smör )

Ät ihop med tex en pastasallad






En dag i lathetens tecken





Bianco Nero med oxfile , fläskfile , bea och tzatziki.... Fläksfilen smakade karre , och oxfilen smakade inte oxfile Om det var värd 119 pengar?? Näe verkligen inte!



Frutti Di Mare: vitlök , havetsläckerheter , persilja , citron och löjrom.. Om havets läckerheter är sega bläckfiskringar , crabbfisch och sjupfrysta räkor så är havet himla tråkigt.. Kunde inte heller hitta någon persilja eller löjrom.. Bara en svart Avbbas kaviar på burk, om den här var värd 99 pix.. No no no!!!

Så löftet om hemlagad tomatsås , mozzarellaost och färska råvaror känns inte sant det heller!

RSS 2.0