Hänt i veckan.....



Bulgur med curry , sockerärtor och haricoverts , halloumi och curry keso



Rödbetssoppa med bla lök ,vitlök , nötkött och en klick creme fraiche



Kycklinggryta med lök , haricoverts , sockerärtor och som en pricken över i.. En burk Dolmiosås.. Det var veckans Dolmio dag

Agility happening

Agilitygänget i Luleå kan mer än att samla pinnar och sm-nollor. Det bevisades i helgen!! Vi strålade samman på Golf Garden och körde mångkamp tävlingsmänniskor som vi är...

Efter avslutat mångkamp begav vi oss iväg till Ulfs arbete , där stod en varm bastu och väntade på oss , och när vi var färdig bastade så var det bara att slå sig ner vid ett dukat bord..

Det serverades laxrullar , pressad potatis , sallad och gorgonzolasås...







Fyllning till laxrulle
Västerbottenost (riven)
Philadelphiaost
Turkburk-yoghurt (eller creme fraiche)
Lime (saften + lite av skalet)
Cayennepeppar

Mängderna är lite på känn.
3dl ost, 200g philadelphia, 2 dl yoghurt, 1 lime



Gorgonzolasås
100g smör
100g gorgonzola
2dl grädde
1-2dl vitt vin (efter smak)

Smält smöret
Sätt i osten, låt smälta
Häll i grädde och vin
Låt småkoka
Ev salt och peppar
Ev red av med maizena eller liknande



Och desserten var inte helt fel den heller.....



Vit chokladmousse
2dl vispgrädde
150g vit choklad
1 ägg
1dl Kesella

Vispa grädden
Smält chokladen
Vispa upp ägget
Rör ner chokladen
Rör ner kesella
Rör ner grädden
Ställ kallt ca 1 timme (eller mer)



Brun chokladmousse
100g mörk choklad (gärna 70%)
2dl vispgrädde
2 ägg

Vispa grädden
Smält chokladen
Vispa äggvitorna
Rör ner äggulorna en och en i chokladen
Rör ner chokladen i grädden
Rör ner äggvitorna
Ställ kallt ca 1 timme






Tack Ulf för en toppen god middag och tack för att du delade med dig av receptet!!!

Det finns mer bilder från det här kalset , men de passade inte inte riktigt in här.... ;-)



I går blev det middag hemma

hos Lilla Anna , eller rättare sagt "Tant Anna" , hon är nog den enda jag känner som verkligen äger en egen sockertång...

Till middag fick i hemma fixade vegoburgare , ungsrostad potatis och morötter , smarrig sallad med fetaost , avokado och tomat.

Det var faktiskr toppen skönt att slippa matlagning en kväll , bara få sätta sig vid ett dukat bord.... Till dessert blev det kladdkaka , jordgubbar och glass... Tydligen är kladdisen så lätt att fixa att även jag skulle klara av den.. Den tillagades i micron.... Ska pressa av Tant Anna receptet sen...



Den smarriga maten...





Kladdisen är klar efter microugns besöket.. Luktade ljuvligt!!





Glass , gubbar och kladdis... MUMS!!



Och så en bild på den imponerande sockertången.... :)

Hurry Curry

Nått som inte var kyckling men som skulle föreställa pippi , rödlök , gul lök , kokosmjölk , curry och röd currypasta..

Det slank väl ner , men ärligt så föredrar jag riktig pippi..



Vegobiff

fetaost , paprika rödlök, ris , bönor,ruccola och keso med vitlök


Kvällens middag

blev ungsrostad potatis , lök , kålrot , palsternacka , sötpotatis och champinjoner. Piffade smaken med örtsalt , vitlök , basilika och peppar. Strösslade över lite hackad bladspenat. Till det en röra på vitlöks creme fraiche med rivna morötter , rödlök och paprika



Nu ska jag synda med en kopp kaffe och en dumlekaka.. Nice!


Cow Goes Moo Moo

Lingon i mat , jag har fått dille på det..... Gott gott gott... Prova prova prova!! Det bästa och godaste är hemlagad lingosylt och helst då rårörd. Men nu är inte jag den syltande och saftande typen , så det är ytterst ytterst sällan (läs istort sett ALDRIG) som jag använder hemmagjord. Men man kan ju faktiskt hitta riktigt bra alternativ i affären.. Så det så ;-)

Men om någon nu känner att de absolut vill skänka mig tvättäkta hemmagjord sylt så tackar jag ju inte nej till det!! ;-)

Mat för cirkus 4 pers

500 g strimlat nötkött
4 dl köttbuljong
2 dl lingonsylt
1 pkt grädde (valfri fetthalt , men matlagningsgrädde funkar bra)
1 msk  soja (kinesisk)
3 pressade vitlöksklyftor
1 vanlig gul ful lök (hackad)
Salt
Peppar

Fräs köttet och lök i en gryta. Tillsätt buljong, lingonsylt, vitlök och sojan.
Låt det småfisa tills köttet är mört (ca 45 min ev lite längre , en smak sak , det ska vara tuggvänligt iaf )
Skvätt i grädden. Smaka av med salt och peppar.
Låt hela härligheten koka upp...

Funkar med ris,bulgur eller potatis i någon valfri variant




Gordon Ramsay..... Me like!



2 av mina favvo julklappar....


Risigt värre

Har nog hamnat i en vego period igen... Ja ja , det är ju både jäkligt gott och nyttigt (sägs det) Idag blev det lite "snabbmat" , man är ju dödstrött när man kommerhem från jobbet.

Hackade ihop lite av det jag kunde hitta i kylen och skafferiet dvs. morötter , röd och gul lök , paprika , champinjoner ,stekt strimlat ägg , chashewnötter... Fräste allt och blandade sen ihop med kokt vildris , kryddade med bla örtsalt och peppar .. Strösslade över lite spenatblad..

Nu är jag mätt i magarna och tänker inte göra så mycket mer än att dricka kaffi och slöa i soffan!!


Ut i spenaten

Dagens middag blev soppa...  Spenatsoppa , snabbt , lätt och helt okej gott!

Hackad spenat
Bladspenat
Grönsaksbuljong
Vatten
salt
peppar
Timjan
Matlagningsgrädde

Blanda ihop allt  , Låt det puttra upp smaka av med kryddorna. Varm ostmacka till satt som en smäck!


Rotfyllda Rårakor

Borde räcka till 4 pers

6 Potatisar
1 Lök
3 Morötter
10 cm Purjolök
2 pressade vitlöksklyftor
3 ägg
örtsalt
svatpeppar

Riv potatis och morötter grovt , finhacka löken och strimla purjon. Blanda ihop allt med ägget

Klicka ut och stek

Servera med en tex en röra på Turkisk yoghurt , Ajvar relish och fetaost


Chicken undercover




Pippi (file , klubbor eller vad man vill använda)
Potatis
Lök (röd eller gul)
Purjo
Vitlök (skivad)
Champinjoner
Morötter
Kålrot
Örtsalt
Basilika
Dragon (eller vilka örter man nu tycker om

Lägg kycklingen i en form , strössla över lite örtsalt

Skär övriga ingred i så pass stora bitar som ny själva tucker blir bra...

Häll rotfrukterna över pippin.. På med mer örtsalt och så på med övriga örter

Skvätt över lite olivolja och ställ in i ugnen på ca 200 grader i drygt en timma , späd ev med lite grönsaksbuljong







Halloumi halloumi

är ju hur gott som helst....

Lördagsmiddagen bestod av bulgur , halloumi , kyckling , fetaost och sallad


Go Nuts

Kycklingfilé
4 äpplen ( klyftiga)
4 vitlöksklyftor (pressade)
2 piripiri
4-6 msk jordnötssmör
1 lime (rivet skal och saft)
2 msk socker
2 dl vatten
5 dl grädde
2 pippi tärningar
smör
salt
peppar
ev. yoghurt och någon dl jordnötter

Gör så här: Skär kycklingen i strimlor, stek och krydda. Blanda ner övriga ingredienser förutom äpplena, låt det små fisa en stund, smaksätt med salt och lägg ev. i jordnötter. Skiva äpplena och blanda ner dem i grytan, låt det puttra försiktigt, servera när äpplena blivit lite mjuka

Plättisar

fick det bli till middag idag. Till det åts det blåbärssylt , hallonsylt och socker... Sockerkickad som få!!



http://kastrullis.blogg.se/2009/april/plattlatt.html

Lunch time.....

Nu börjar det bli dax att göra sig av med resterna av julskinkan , vi är visserligen inne på skinka nr2 och jag gissar på att det även kommer inhandlas en skinka nr 3 snart..... Det är ju så gott!

Lunchtips

Råstekt potatis , bräckt skina och stekt ägg!! Yummie!





Kan jag få lite mer???

Igår så passade

jag på att stoppa lite mat i Lilla Anna när hon kom förbi , människan kan ju lixom inte leva på Varma Koppen hela tiden.

Det blev Rösti (fusk från frysdisken) Kött som tillagats på samma sätt som Pappa B:s spjäll http://kastrullis.blogg.se/2009/march/spjall-a-la-pappa-b.html

Och så gjorde jag en sås av skyn som köttet legat och pyttrat i... Kalas för magarna!





Mätta och nöjda matgäster som slöar i soffan!
 




I did it again

Jag har kommit fram till att jag klarar av att baka dumlekakor , frågan är bara hur lång tid det kommer ta innan jag är dödligt less på dem.

Samma recept som sist , men jag halverade sockermängden för jag tyckte att de blev så söta och sliskiga. Jag är ingen sockerråtta direkt!!


Fet och Pestig sallad

Pasta sallad är nått man kan exprimentera med hur mycket som helst.
Igår slängde jag ihop en sallad bestående av:
STOOOOOOORA pasta skruvar , purjolök , rödlök ,röd paprika, ruccola , vitlöksfyllda oliver , fetaost och pesto.



STOOOOOR pastaskurv vs liten normal gnocchi





Och till salladen så serverades det den här gången ungsstekt pippi


Nyårsdagen....

 bestod av rester från året innan ,men goda var de!!

Det fick bli det som var kvar av "knölen" råstekt potatis och en himla smarrig vitlökssås

En bra middags start på det nya året helt enkelt!



Och varför inte lite pannacotta på det...





Happy Happy New Year!!

Nyårsafton kalasades det på tjälknöl som jag gjort på oxfile (den fick ligga och dra i en saltlag där jag även skvimpat i en rejäl skvätt rödtjut) till dert serverades det potatisgratäng och finstrimlade morötter och purjolök som fått puttra i lite buljong





Desserten blev choklad pannacotta med färska hallon


RSS 2.0