Gottegris
För 6 stycken människor
ca 600 g fläskfilé
2 gula lökar
2 pakrikor (gul & röd)
1 bapelsin (skal och saft )
2 msk olja
1 tsk socker
3 tsk sambal oelek
3 msk chilisås
3 tsk curry
2 msk soja
2 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
Putsa och skär lille grisen i skivor. Strimla löken och paprikan. Riv av skalet och pressa apelsinen
Bryn löken i olja, tillsätt paprikan, apelsinen och sockret. Låt bryna några minuter. Slabba i sambal oelek, chilisås, curry, soja,creme fraiche och vin. Koka upp och låt den småfisa på svag värme.
Bryn under tiden grisen, salta och peppra och bryn den snabbt på båda sidorna. Häll över såsen. Späd ev med mer vin och smaka av.
Mumsas ihop med tex ris och sallad
ca 600 g fläskfilé
2 gula lökar
2 pakrikor (gul & röd)
1 bapelsin (skal och saft )
2 msk olja
1 tsk socker
3 tsk sambal oelek
3 msk chilisås
3 tsk curry
2 msk soja
2 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
Putsa och skär lille grisen i skivor. Strimla löken och paprikan. Riv av skalet och pressa apelsinen
Bryn löken i olja, tillsätt paprikan, apelsinen och sockret. Låt bryna några minuter. Slabba i sambal oelek, chilisås, curry, soja,creme fraiche och vin. Koka upp och låt den småfisa på svag värme.
Bryn under tiden grisen, salta och peppra och bryn den snabbt på båda sidorna. Häll över såsen. Späd ev med mer vin och smaka av.
Mumsas ihop med tex ris och sallad
Kommentarer
Trackback