Moose on the Loose

mat för  ca 4 pers...

600 g grytbitar av älg (eller nötkött i brist på en hälg)
2 dl glögg
½ dl  soja
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller fond
6-7 enbär
1-2 lagerblad
1 tsk rosmarin
Syltlök (inget måste att använda , men gott är det)
10st små charlottenlökar
200 g färska champinjoner
1½ dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
Salt
Peppar

Bryn köttbitar i en stekgryta. Häll glögg, soja, vatten och buljongtärning över köttet och tillsätt lätt krossade enbär, lagerblad och rosmarin. Smaka av med salt och peppar. Täck grytan med lock och låt koka på svag värme tills köttet är mört ca 1 timme.
Skala löken och skiva champinjonerna och bryn allt i matfett. Lägg ner det i grytan ihop med syltlök och låt det koka med de sista 10 minuterna innan köttet är färdigt.
Rör ut mjölet med grädden och vispa ner i grytan låt koka ytterligare i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Till det här är mandelpotatis väldigt gott

Tonfix



1 brk Creme fracihe
1 brk Tonfisk
Några nävar Gröna ärtor
1 hackad röd lök
gräslök
Hård kokt hackat ägg (2)
Pressad citron
salt
peppar
citronpeppar

Blanda ihop allt till en röra , smaka av med kryddorna

Koka pastan och rör ner blandningen , rör om tills allt är genom varmt!


Knöligt och geggigt

en Fredagskväll....





Gegga nr 1:

Keso
Hamburgekött
Röd lök
Paprika
1 ask Blue Cheese (Creme Bonjour)
salt och peppar

Hacka köttet , löken och paprikan. Blanda ihop med keso och osten. Salta och peppra

Gegga nr 2:

Creme Fraiche
Tonfisk i vattan
Räkor
Rödlök
Gräslök
Citron
Ägg (ca 2 st)
salt och peppar

Blanda ihop creme fraiche och tonfisk. Häll i hackad röd lök , gräslök och hackade hårdkokta ägg. Pressa i citron och rör ner räkorna. Salta och peppra. Låt röran stå och dra nåon timma i kylen.



Knöl med blue cheese gegga , ruccolasallad med oliver , vitlök , fetaost och rödlök..

Funkar bra en fredag.. Ett stort glas rödskrik är ett bra tillbehör!!

Osams med magen......

Igår hanns det inte med någon middag. Så när klockan hasat över 21 så började det kurra i magen , istället för att tänka till så blev det snabb nödproviant från norrländsk hamburgekedja



Så sen kl 4 i morse har jag nu sörplat



Nu är magen gladare igen..... Om jag lärt mig nått??  Tveksamt!

Nachos

fick det bli till Söndagsmiddag......

Det slank ner det också!! Lagom slappt att tugga på framför tv:n efter en arbetsdag.








Gullefjun

trillade ner i grytan med ett plask igår!! Sen låg den lilla pippin där och puttrade ihop med diverse smarriga saker. När den sen plockades upp så var gullet så mör och fin och riktigt smälte i munnen. Så gott så gott!!



Receptet finns här: http://kastrullis.blogg.se/2009/march/gullefjun-med-citrongraddsas.html

I Lördags skaffade

vi oss en rejäl paltkoma/paltschwimmm....

Gästerna låg som slagna hjältar i soffan när vi ätit klart...

Och igår så fick det bli blodpudding , fortfarande inte någon super favorit i min värld. Men man får väl offra sig!!

Valparna tyckte det var gott iaf!!


I år så är vi lediga

över jul. Men bara 3 dagar så någon resa söderut till familjen kommer inte hinnas med. För att trösta mig själv lite grann så letar jag nu efter en stuga att hyra , så att man kommer hemifrån ett litet tag.

Men det är då fan inte det lättaste , antingen så är det utedass , jag hatar verkligen utedass. Och utedass på vintern låter inte det minsta lockande , eftersom man bor i norrbotten så kommer man väl fysa fast med skinkorna och bli sittandes där till annandagen.

Och är det inte utedass så saknar de el , och hur juligt och pittoreskt det än må vara med järnspis , levandeljus och öppenspis så kommer det orsaka vissa problem. Jag ser framför mig hur jag kommer få tillaga julskinkan i brasan..

Och faktiskt , jag vill kunna se på tv.....  De kommer säkert sända "sound of music" eller någon annan kläkäck och trallvänlig musikal och det kan ju jag inte missa.

Sen har jag någon optimistisk tanke med , att om man nu hasar bort över jul så kanske man skippar att göra ca hälften av all julmat som man gör i vanliga fall....

Sen gäller det ju att hitta ett ställe där det är helt okej att dra med sig 4 pälsänglar också..




Nog om jul. Idag är det ca 23 grader varmt och ren sommarvärme i Luleå!!!


Fredagsmyyyyyys......

Sparkade igång grillen... Och slutresultatet blev Bifteki med potatisgratäng och en sallad!!


RSS 2.0