Semester.....


Då kan man leta upp mysiga fik... Som Gäddviksgården straxt utanför Luleå








Meat me...

Den här mackan kan man använda vilket kött man vill till , men lövbiff eller nått annat tunt skivat nötkött bli nog godast

Valfri tunnskivad kossedel
Ciabatta
Ruccola
Rödlök
Fetaost
Cantadou pepparost
Ättiksgurka
Vitlöksås


Stek köttet (valfri kryddning) Dela brödet  , ringa över lite oliv olja fräs snabbt i en grillpanna så det får lite piffig färg.

Bred på pepparosten på brödet (underdelen) Strössla över rödlöken (skivad eller hackad , välj själv)
Lägg sen på köttet , rucckola , sprinkla över vitlökssås  , toppa med fetaost och gurkan. Om man vill kan man ta på lite pepparost på smörgåslocket som lite "limm"

Ät och njut



Ost och skinkfylld pippi och Bulgursallad



Kalas för magen efter att ha haft en slödag vid badet

Avlutar baddagen med lite glass och kaffe


En dag på stranden....

Med korsord , kaffe och Ballerinakex blåbär.... Japps , det funkar!!


Det var en kväll i Juli









Det är faktiskt något speciellet med en varm sen kväll i norrland!!
 (Den här kvällen blev myggfri också , det är ovanligt)

En midsommarnattsdröm

Firandet började med ett glas jordgubbsbubbel




Några jordgubbar till det...



Den obligitoriska sillen (Rekomenderar verkligen Vodka/lime sillen)

En piffig dukning gör nästan hela kalaset!



Lövbiffsrullar med smarrig fyllning och gratäng till det...



Kalas för magarna...



Browniecheesecake med hallongrädde avslutade middagen... Och ett glas med god jordgubbsdrink!!
To die for!!!!

Sommar och grill

Finns egentligen något godare?! En köttbit grillad på en gammal hederlig kolgrill??



Och till det en sallad och gratäng på färskpotatis med ädelost!!


Koka små söta runda potatisar (inte riktigt genom kokta) , vispa ihop ett paket med Milda lagalätt , 1 brk kräm fräjs , i ask creme bonjour ädelost , salt , peppar , svartpeppar.

Häll de söta potatisarna i en ungsform , häll över såsen  , strössla över riven mozarella och svischa in i ugnen på ca 200 grader. Låt det stå där tills potatisen är mjuk och gratängen fått fin färg!

RSS 2.0