Mustiga frallor

Straxt innan jul fick jag den strålande ideen att jag skulle baka , och kors i taket , peppar, peppar och allt sånt där.. Det gick riktigt bra , och blev kalas gott!!!

Frågan är bara vad ska jag använda istället för must om jag vill baka dem igen??? Måste jag vänta till påsk nu istället????


1 pkt jäst
2 flaskor must (små naturligtvis)
1 dl matolja
2 tsk salt
5 dl  Rågsikt
11 dl vetemjöl

Värm musten till fingervarmt.
Smula ner jästen i en skål och häll musten över, rör runt så att jästen löser sig. Tillsätt matolja, salt, rågsikt, nästan allt vetemjöl.
Arbeta degen för hand ca 10 minuter eller med maskin ca 5 minuter tills degen släpper bunkens kanter.

Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 minuter. Ta upp och knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 25 bitar.

Forma bitarna till släta runda bullar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt.

Värm ugnen till 225°C. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 minuter.

Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.

Låt kallna på galler under bakduk


Det har ju blivit nytt år!!!!!

Det firades in med tjälknöl och potatisgratäng



och så pannacotta till dessert




RSS 2.0