Dille på pippi

* Kyckling (valfria kroppsdelar , 3 fileér räcker till ca 4 pers)

* Morötter (cirkus 2-3 st)

* 1 l vatten

* 3 lagerblad

* Vitpepparkorn ( 7,8 stycken)

* 2 st pippibuljongtärningar

* ca 1 msk smör

* ca 2 msk vetemjöl

* 1 pkt matlagningsgrädde (eller fetgrädde om ni vill ha det)

* 1½ msk ättikssprin (12%)

* ca 1 tsk socker

Och så dill , glöm inte dillen.. Så mycket ni vill och tycker om!!

salt och vitpeppar

Koka upp vatten ihop med bladen , korn och tärningar.

Skär kycklingen i bitar (om ni använder filé ,har ni pippiben så går det bra att slabba i dem som de är).choppa även morötterna i lagom bitar som ni vill ha dem. Stjälp ner allt i buljongen. Låt det stå och små fisa tills kycklingen är genom kokt och morötterna har lagom tuggmotstånd.

Sila och spara buljongen.

Smält smör i en gryta , red med mjölet och strila i buljongen  , rör om samtidigt. (ca 6 dl eller allt om ni vill ha mycket sås , men då behövs det lite mer redning) Skvätt i grädden , rör och låt det fisa i ca 5 min.

Nu är det dax att skvätta i ättika , socker , pippi och morötter. När pippin är varm så ska en hackade dillen i.

Smaka av med ev. mer ättika , socker , salt och peppar..

 

 

 

 

Trackback
RSS 2.0