Cowabunga

Mat för 4 pers

400 g utskuren biff
1 rödlök
3 tomater
½ gurka (utan skal)
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 msk balsamvinäger
1 dl svarta oliver (grekiska är godast)
100 g fetaost

Skär köttet i bitar. Skala och grovhacka löken. Skär tomater och gurka i bitar.

Stek köttet ,lägg över i en vid gryta
Fräs lök och vänd ner gurka och tomater på slutet. Lägg över i grytan.

Krydda med salt, peppar, timjan och balsamvinäger. Rör om.

Rör i oliver och smula över osten i bitar. Strö ev över lite färsk timjan.

Servera med vitlöksbröd och klyftpotatis


Palt palt palt.... Paltschwim

Paltkoma........ Norrlands svar på Öländska kroppkakor.... Finns inget som slår Lelles paltar!!




En liten

matkavalkad.....

Lelles pannbiffar med bacon

Farligkorv och hemlagat potatismos

fläskig file i ädelostsås och klyftig potatis

Noodles med kycklingröra a la det som fanns i skafferiet

 


I går åt

vi nått himla gott  http://kastrullis.blogg.se/2009/september/colonel-mustard.html

Rekomenderas verkligen!!



Something fishy is going on

Torsk
Lax
Räkor
Lök
ärtor (majs , paprika)
Buljong (Fishy)
Matlagningsgrädde
Rivig ost
Vatten
Curry
salt
Peppar

Skär fisken i bitar och lägg i en ungsfast form , strössla över hackad gul lök krydda med salt , peppar och curry.. Peta in firren i ugnen på ca 200 grader.

Vispa i hop en sås med vatten , buljong , grädde,rivig ost , salt , peppar och curry... Red gärna såsen så den blir lite tjockare.

Ta ut fisken och skvätt över grönsaker och räkor , häll över såsen och peta in den i ugnen igen. Låt den stå där och små fisa tills den fått fin färg




RSS 2.0