Grönmöglig

potatisgratäng med ädelsotstuffad samt baconlindad kycklingfile fick bli Lördagens middag. Sallad på bladspenat fick representera det nyttiga. Allt sköljdes ner med x- antal glas rödtjut



 

Recept på potatisgratängen finns här http://kastrullis.blogg.se/2009/april/gronmoglig-gratang.html


Brunch

kan vara gott innan man ger sig ut i skogen för en hel dag med hundarna


Fredagen bjöd

på Tacoslaffs...  http://kastrullis.blogg.se/category/kaloribomber-a-la-grande.html

Kalas för magarna!!! Den här gången bytte jag ut köttfärsen mot kyckling!!


Korvstroganöff


Fjärtsoppa

is the shit!!!



Med tillhörande pannkaka med blåbärssylt


Colonel Mustard




4 stycken pippifileér
2-4 msk Dijonsenap
Apelsinsaft från en apelsin eller 1 dl apelsinjuice (konc)
2½ dl matlagningsgrädde
salt
peppar
paprikapulver
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
1 knippe persilja
Chilisås med vitlökssmak

Dela pippifileérna i  bitar. Tag en plastpåse, lägg i pippin och blanda i Dijonsenapen. Knyt ihop påsen och blanda. Låt det dra några  timmar i kylen. Strimla paprikorna & purjolöken. Bryn pippisen så den får lite färg. Lägg över i en gryta. Slå över apelsinjuicen, matlagnings grädde,chilisås med vitlök. Lägg i paprikan och purjolöken, låt små fisa under lock ca 30 min(svag värme)
Smutta lite på såsen , behövs det salt och peppar så skvätt i det. Strössla över paprikapulver och finklippt persilja på kycklingen precis innan servering. Äts med färsk pasta,ris och sallad


Mmmmmmmmm

Palt till middag!!


Hamburgare blev

det igår...

Eller någon slags variant. Istället för hamburgebröd användes...




Och stuffade dem med bla coleslaw ,lök och sallad....

Snabbt enkelt och lätt när man kom hem sent från en helkväll ute på brukshundsklubben

Tyvärr inga bilder för jag var galet trött.... Men slänger in en bild från några smarriga vi slängde ihop en gång för länge sen..




Idag har

det ätits Cow Wow Wow  http://kastrullis.blogg.se/2009/august/cow-wow-wow.html

Kalas för lilla magen


Ett gammalt sommarminne.....






Laxig Kaxig Jansson

Laxjansson gör jag som vanlig Jansson. Men jag byter ut ansjovisen mot gravad lax , sen har jag även i hackad dill och hackade kokta ägg. Matlagningsgrädde istället för vanlig grädde eftersom laxen är rätt fet.

1 gul lök
1 msk smör
750 g potatis
300 g gravad lax
2-3 hård kokta ägg
0,5 dl dill
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 dl matlagningsgrädde

Ugn 200 grader.
Skala och hacka löken. Fräs den lätt i smör i en stekpanna.
Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Skär laxen i strimlor.
Varva potatis, lök, lax och dill i en ugnssäker form. Salta och peppra mellan lagren och avsluta med lax och dill.
Häll över grädden.
Grädda i mitten av ugnen 50-60 minuter


Full rulle

i det verkliga livet.....

Det har varit mycket nu den sista tiden , men nu hoppas jag på att det börjar lugna ner sig...

På maten fronten har det varit slarv..... Vissa dagar har nog dieten enbart bestådd av en macka!

Men härom dagen så blev det en hemlagad pastagratäng. Som lasagne , men jag använde mig av vanlig pasta som jag förkokade och sen varvade med köttfärssås och ostsås




Sen har det ju även varit bullbak i hemmet.... Nu var ju inte jag inblandad i det , men här kommer några bilder endå!





Yellow Fever

4 st pippifileér
1 hackad lök
1dl soya
1-2 dl äppeljuice
2-3 tsk curry
1 tsk mald ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk vinäger
1 msk vetemjöl

Saker att ha vid sidan om:

Skivade bananer
Cashewnötter (gärna smaksatta)
Ananas i bitar
Mango chutney

Strimla pippin och bryn i olja, häll över alla ingredienserna utom vetemjölet , låt grytan få småputtra i en timme. Red av med mjölet .
Servera med tex ris, bulgur eller cous cous. Lägg tillbehören i små skålar och servera vid sidan om

Devils breath

Kyckling (till 4 pers)
4 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk riven ingefära
2 gula lökar, delade i avlånga bitar
3 paprikor, skurna i bitar
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk torkad chili i bitar
2 msk vinäger
2 msk soja
4 msk matolja
4 dl ketchup
1 buljongtärning
Lite salt
Maizena redning

 Hetta upp oljan i en stor stekpanna, lägg i kycklingenoch fräs tills den fått färg .Sänk sedan värmen och blanda i chili, vitlök och ingefära, låt dem steka i 2 minuter under omrörning. Blanda sedan i paprika och lök, stek i 3-4 minuter. Till sist, häll i soja. Ketchup, vinäger  låt koka 2-3 minuter. Smaksätt med salt och späd med vatten efter behov  , red med maizena om det behövs

Ät med ris , sallad och ev lite youghurt




Mmmmmmmm

hemlagat potatismos det bästa som finns och tillsammans med pannbiff , svampsås och gröna fjärtor!


RSS 2.0