Lemon Explosion
En hel färsk pippi
2 citroner
ett knippe färsk timjan (hackad)
3 vitlöksklyftor
1 färsk chilipeppar
Skala och skär citronen i småbitar , blanda ihop den med hackad vitlök , timjan och chilin
(Chili tar ni så mkt som ni vill ha)
Lägg den stuffade pippin i en stekpåse , pressa över den andra citronen över pippin
Knyt igen påsen och låt pippin stå och fisa inne i ugnen i ca 60 min på 200 grader
Servera tillsammans med tex en rotfruktsgratäng http://kastrullis.blogg.se/2010/october/rotavdrag.html
Hasta Pasta
När man inte orkar lägga ner allt för mycket energi på matlagningen , men endå vill ha nått gott
Här finns det en lösning!!
1 pkt Keldas chunky Mushroom sås
valfritt kött i strimlor
Skivade svampinjoner
färsk pasta tex tortellini
Stek kött och svamp.
Koka den färska pastan ca 4 min , häll av vattnet
Häll sen svampsåsen över pastan rör ner svamp och kött
Volila!!
Hard Rock Hallelujah soppa
2-3 gula lökar
2 purjolökar
3-4 vitlöksklyftor
gräslök
buljong
grädde (3 dl )
salt
peppar
Skala och tärna potatis, fräs den ihop med hackad lök(alla sorter), täck med vatten och smula i buljong. koka potatisen mjuk och tag av spisen. Kör med visp eller mixer för att släta soppan tillsätt grädde, salt och peppar, låt det koka upp släng i gräslök i önskad mängd.
Magic Mushroom Trip
1 gul kul lök
ca 200 g svampinjoner
1-2 pressade vitlöks klyftor
1 förp krossade tomater (med basilika)
1-2 msk kräm fräjs
salt
peppar
basilika
Fräs hackad lök , pressade vitlöken och delade svampinjoner i lite olja , häll över de krossade tomaterna och blanda ner creme fraiche. Salta och peppara och strössla ev ner lite basilika.
Servera ihop med nykokt pasta och någon sallad
Rotavdrag
3-4 potatisar
2 mojötter
2 palsternackor
2-3 vitlöksklyftor
1 snutt purjo
1 liten gul lök
ca 2 dl mjölk
ca 1,5 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Färsk timjan (så mkt som man gillar)
rivet skal från en halv sur citron
Lite rivig ost
Skala och skiva rotisarna , purjon , löken och vitlöken tunt.
Bubbla upp mjölk och grädde. skvätt i salt och peppar. Lägg ner rotisar och lök (inte purjon) små fis på svag värme tills de börjar bli mjuka. Rör om försiktigt iblans så det inte fastnar i botten på kastrullen. Rör ner purjon, timjan, citron och hälften av osten.
Häll över i en ugnssäker form och strö över resten av osten. Sätt in i ugnen ca 15 minuter
Ät som det är med lite bröd och en klick keso till....
Hell Hog
Falukorv eller annan korv som räcker till ca 4 pers.
4 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
2 gula lökar, delade i avlånga bitar
1/2 tsk svartpeppar
2 tsk torkad chili
1 röd paprika
ev. lite finhackad färsk peppar
2 msk vinäger
2 msk soja
4 msk matolja
4 dl chilisås
1 buljongtärning
Lite salt
Fräs korv, paprika och lök ihop med ingefära ,chili, svartpeppar och vitlöken.
När det fått lite färg så är det dax att skvätta i övriga ingredienser , späd ev med lite vatten
Låt det stå och småfisa tills allt har kokat ihop.
Servera ihop med tex nudlar eller ris. En klick yoghurt till blir gott!
Lökigt värre
1 1/2 liter buljong (valfri sort)
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk timjan
2 lagerblad
Persilja
smör
vitpeppar
eventuellt en liten svätt vitt vin (ca 1/2)
Vitt bröd och ost
Fräs löken och smör i en kastrull utan att den får färg.
Tillsätt vitlöken, kryddor,persilja , buljong och låt det stå och små fisa i ca 20-30 min
Om man nu vill så skvätter man i lite vitt vin.
Smaka av med vitpeppar
Rosta brödet eller stekt det lite i stekpannan...
Häll soppan i portionsskålar , lägg över brödet och strössla sen över lite ost
Gratinera i ugnen ca 5 min.. Skvätt gärna över lite persilja så ser det smarrigt ut!
ÄT!!
Jag detoxade
Jag bestämde att en dag i veckan så skulle vi faktiskt kunna äta vad vi ville .... I rimlig mängd!
En sån dag var vi på 40 års fest.... Jag är en kanelbulle junkie och skulle lätt förutom att tugga i mig dessa bullar även kunna inhalera eller spruta i dem om det vore nödvändigt.
Någa dagar efer festen så var lille sambon på återbesök hos 40 åring som skickade med en present till mig!
En låda med 2 bullar och lite annat fikabröd!!
Jag höll mig i ca 4 timmar!!!
Oink Oink
Mat till ca 4 pers
1 Fläskfilé
2 Red Hot Choritzo
1 Gul lök
Ett gäng champinjoner
Sambal Olek (1-2 tsk)
Vitlöksost (en sån liten rund ask)
Matlagningsgrädde
Salt och svartpeppar
Skär den lilla grisen i bitar och fräs i panna med hackad lök. När grisen fått lite färg så är det dax att hälla ner korven (som är skuren i mindre bitar) och svampinjoner i valfri storlek..
Smaka av med salt och svartpeppar. Skvimpa i matlagninggrädden och rör sen ner vitlöksosten. Låt det stå och småfisa ett tag,smaka sen av med sambal. Klart!
Servera med tex pasta
Feeling hot hot hot......
Devils Breath.. Tänkte även passa på att se om min halvtrasiga mage tänkte vara med noterna. Har funderat på om den är lite grinig pga magkatarr eller om det är så som att den inte gillar laktos.. Klarar den av den här middagen så lär det iaf inte vara katarren som spökar den här gången :)
Här finns receptet på kvällens middag: http://kastrullis.blogg.se/2009/september/devils-breath.html
Lufsa.....
Receptet finns här: http://kastrullis.blogg.se/2009/april/lufsa.html
Stuffad limpa
Serverade ihop med ljummen bulgur med olier , bladspenat och rödlök. Till det en kesoröra med vitlök och rödlök.
Det slank ner och lade sig som bomull i magen!