När man inte kan baka

så är det tur att man har vänner som är experter på tex kladdisar....

Igår blev det kladdis med grädde och färska hallon hemma hos Lilla Anna!!!
Släng dig i väggen jäkla "Leila bakar"


Plättar är plättar

och pannkakor är pannkakor!!

Plättar gör man i en plättlagg ,de är små söta och runda... Pannkakor gör man i ett pannkaksjärn alt. stekpanna.

Man kan även göra ugnspannkaka har man fläsk i ugnspannkakan så blir det en fläskpannkaka!!!

Norrlänningar har en tendens att kalla allt för plättar , även pannkakorna!!!!!! Dom har stora plättar och små plättar!! Det enda som är pannkaka för dem  , det är dom som görs i ugnen. Tänka sig så fruktansvärt fel de har!!!


Igår åt jag PLÄTTAR och det var fan i mig kalas för magen!!!

Ginger Spice

6 pippifiléer 
smör el olja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
250 g schalottenlök
2 ½ msk finhackad färsk ingefära
2 skalade vitlöksklyftor
2 urkärnad röd chili
Bladspenat

Det såsiga
1 hönsbuljongtärning
 vatten
3 dl grädde
1 dl sweetchilisås
½ dl chilisås (ju starkare desto godare)
2 ½ msk limesaft
½ krm svartpeppar

Till gratinering
Riven ost (västebotten är gott eller parmesan)

Sätt ugnen på 225 grader,

Bryn pippisarna , salta och peppra. Lägg i en ungsfast form med bladspenaten under.

Skala och klyfta schalottenlöken och bryn i ca 3 minuter. Tillsätt hackad ingefära, vitlök och chili. Fördela blandningen över fileerna.

Lös upp buljongen i lite vatten. Tillsätt grädde, sweetchili, chilisås, limesaft, salt och peppar. Häll såsen i formen och gratinera i ca 15 minuter. Strössla över osten och gratinera tills det fått lite färg.


Ibland blir man så lat....



Varm choklad och prickigkorv macka till middag... Schyyy , säg inget till mamma och pappa!!!
Förresten är jag ju vuxen.. Jag gör som jag vill!!! ;)

Prinsfnatt

Ett gäng prinskorvar
10 st smålökar
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 msk dragon
1 msk basilika
1 dl buljong
1burk hela tomater
3 dl vispgrädde eller annan grädde..

Skala smålökarna. Bryn prinsarna och lök i smör. Lägg över i grytan. Tillsätt salt, kryddor och buljong. Låt koka under lock på svag värme i ca 10 min
Rör ner tomater och grädde i grytan , låt det stå och fisa några minuter

Funkar att tugga i sig med potatis , pasta eller ris...

Calle P

Prinskorv (ca 500 g)
1 rödlök
1 gul lök
1 purjolök
3 dl turkisk yoghurt
2-3 tsk sambal oelek
2-3 vitlöksklyftor
10-12 potatisar
 smör
 ca 2 dl mjölk
Salt
Peppar



Skala och koka potatisen.
Under tiden som potatisen fiser på spisen ,  skalar, skär och steker du löken ( inte vitlöken) Bryn även  prinsarna.
Blanda yoghurten med tomaterna (som du skurit i mindre bitar), sambal ,  pressad vitlök salt och peppar i en skål.
Pressa potatisen och tillsätt smör, salt och peppar och till sist mjölken och rör om .
Häll lökröran i en ugnsform och lägg prinskorven ovanpå. Häll sen yoghurtröran mellan korvarna och bred till sist moset över alltihopa.

In i ugnen på ca 200º och när moset fått lite piffig färgså är det klart att äta.


Korvgrillning och all världens

orättvisa!!!


Fredagsmys hemma på

min gata i stan....



Hemmagjort rotmos med fläskkorv och senap....

RSS 2.0