Spisen spisen spisen......

Den mår inte bra!!

Den lagades (Trodde vi)

Gissa om jag blev snopen när jag ställde min fina gjutjärnsgryta på en platta för att värma på köttfärssåsen.
Vrider upp till ettan , för att det ska få fisa upp lite sakta medans jag pysslar med annat.

När jag en liten stund senare kliver ut i köket stormkokar det och det svätter köttfärssås i hela köket.  Min fina och allra böstaste gryta är totalt söderbränd i botten!!

Ringer hyresvärden , det ska komma någon dagen efter för att kika. Ingen kommer , ringer igen. Får då höra att de har 3 dagar på sig att åtgärda

Idag går vi in på arbetsdag 7 (totalt 12 dagar) Jag tänkte vänta ut dem , frågan är hur länge jag orkar!!

Jag tycker verkligen inte om er idag LULEBO!


Spislösa

I Lördags var det stora paltdagen hemma hos oss. När det ska göras palt så är jag nerdegraderad till potatisskalare , sambon fixar resten!

Eftersom vi bjudit hem goda vänner på lite paltschwimm så var det mycket potatis som skulle skalas , rivas , geggas ihop och kokas.

Men allt flöt på som det skulle och paltarna stoppades ner en efter en i det varma vattnet.

Efter en stund blev det lite pip och gnäll på sambon då JAG tydligen vridit ner värmen på spisen , vilket jag absolut inte gjort. Efter lite mer pip och gnäll så upptäcktes det dock att spisen var tvärdöd. En snabb koll i proppskåpet och byte av säkring och vi var på banan igen.

Efter en stund kollades paltarna till igen , inget bubblande vatten. Lade handen på plattan och insåg att hade den varit så varm som den borde på full effekt så skulle jag haft en rysligt bränd hand.

Nya proppar byttes och det började äntligen bubbla på som det skulle!!

När palten väl var klar så kom en otrevlig doft från spisen , bränd elektronik och den drog sitt sista andetag!!!

Gästerna fick iaf i sig sin mat , några timmar senare än planerat (men mätta blev de)

Det är nu man är lite nöjd över att bo i lägenhet , lyfta luren  , ringa och någon dryg timma senare kom det en ny "låne spis"

Kanske inte riktigt den spisen jag hoppats på , men som den lilla farbron sa när han kom med den "Nu får ni iaf ert morgonkaffe i morronbitt"

Eeeh , det var här jag insåg att jag bor i Norrland , kaffeKOKARNAS mecka.

Jag kör dock med kaffebryggaren, men insåg att Söndagens Lasagne bara var att glömma bort!!!


Flydde från Norrland och snön

åkte ner till Stockholm för en weekend med mamma

Passade även på att umgås med lillsyrran!!

Fredagen tillbringades på Mamas and Tapas på söder

Tyvärr hade jag glömt kameran på hotellrummet , men jag snodde några bilder från min syster http://emmakarlsson.tumblr.com/


Djupt koncentrerad och upptagen med räkskalning!!!

Efter kanongod middag med tillhörande kanna med Sangria hasade vi vidare mot vampire Lounge och svepte där i oss varsinn drink , innan vi tofflade tillbaka till hotellet och attackerade baren där.

På Lördagen efter en dag på stan var det dax för det traditionella besöket på "Greken På Hörnet"   , dom har galet god mat där!!!

Började med att smälla i oss lite OuzoFör att sen gå på förrätten , grillad halloumiLammfilé till huvudrätt , lade sig som bomull i magenSen lyckade vi även svälja ner dessert på det....På Söndagen så promenerade vi runt på stan  , mötte upp Emma och fredde och parkerade oss sen på ett fik.
RSS 2.0