Minotaurus goes köttfärslimpa

ca 400 g Nötfärs
2 Ägg
1 dl Mjölk
ca 2 msk Ströbröd
Salt
Peppar
Fetaost
Soltorkade tomatskivor
Kalamata Oliver (utan kärnor)
Oregano

Blanda ihop färs,ägg och mjölk,strössla i ströbröd.
Smaka av med kryddorna , smula fetaosten i större bitar och blanda ner i färsen. Skär tomater och oliver i små bitar och blanda ner i färsen. Forma till en limpa och grädda den på ca 200 grader i ca 40 min. 

Klyftpotatis , sallad och tzatziki till


Cheesus Christ

Klyftiga potatisar goes gratäng....

Om man inte vill ha vanliga klyftiga knölar och inte orkar slabba ihop en gratäng så kan man göra den här varianten.

Potatis
Ädelost
Grädde
Salt
Peppar
Olja

Skölj av ett gäng knölar , skär dem i klyftor och sprid ut dem i en form. Salta och peppra lite. Skvätt över lite olja och kör i dem i ugnen på ca 200 grader.

När knölarna är nästan klara (lite hårda i mitten) ta ut dem ur ugnen , smula över lite ädelost och häll över grädde. Låt de stå och fisa innen ugnen tills grädden kokat ihop och potatisen är helt mjuk.

Servera till kött eller kyckling



Polis Polis Potatismos

Potatis (Så många som man tycker är lagom)
Mjölk
Margarin/Smör
Riven ost
salt och peppar

Bacon eller nått annat rökt kött
Gul lök ungefär 1 st (lagom stor)
Några färska champinjoner
Paprika i någon fin färg
Creme Frachie (smaksatt om man ville det)
ev någon skvätt matlagningsgrädde
ev lite salt
Grovmalen svartpeppar

Koka potatisen (naturligtvis ska den vara naken) Skär i minde bitar och dränk dem i en kastrull med saltat vatten
När de är mjuka så mosa dem och vispa upp till mos med lite mjölk , smör och kryddor i. Rör ner lite riven ost i moset. Salta och peppra lite!

Fräs den randiga grisen med lök , svamp och paprika. Skvätt ner Creme frahien och den eventuella grädden.. Peppra lite och skvätt ev på lite salt.

Häll grisröran i en form och bred över den stompade potatisen.

Skjuts in i ugnen på ca 200 grader tills den fått fin färg

Kanske nån grönsak till

RSS 2.0