Summer Fling

4 pippifileér
1 tsk salt
1krm svartpeppar
1tsk torkad oregano
½ msk oliv olja
300 g pasta valfri sort (färsk blir godast)
1 gul paprika
1 röd parika
1 halv  ask körsbärstomater
1 gurka (av med skalet)
200 g grekisk fårost
2 dl svarta oliver (dom grekiska är godast)
några nävar ruccola

Dressing:
½ dl oliv olja
½dl citronsaft
1 tsk torkad oregano
knappt ½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar

Dela filéerna i stora bitar blanda med salt, peppar, oregano och olja stek dem.Koka pastan.
Skär alla grönsaker i stora bitar,utom körsbärs tomaterna  när du endå har kniven i högsta hug , skär osten i bitar
Blanda ihop dressingen i en kastrull och värm den lite.
Sen blandas  kycklingen , grönsakerna ,oliver ,ruccola ,ost och dressingen ihop.

Grekiskt lantbröd till blir kalas

Vi är på semester

då äter man himla mycket...

Igår slängde jag ihop nått som jag ännu inte vet vad jag ska kalla det....

Det bestod iaf av tunt skivad benfri kotlettrad , matlagningsgrädde , kalvfond ,txistorra (kryddkorv med bla timjan  , paprika och vitlök), timjan ,lingonsylt, trattisar , gul lök , salt och peppar.

Jag stekete köttet och lade det i en form , sen fräste jag strimmlad korv och lök och lade över , strösslade över lite trattisar och sen hällde jag över såsen som jag gjort på grädd , fond  , timjan och lingonsylt

Blev super gott.....

Svoooosch in i ugnen....



Och så slut resultatet...


Gone Fishing

 4 pers

Torsk  eller liknande fisk
1 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk torkad basilika
1 dl svarta oliver med kärnor
100 g Smulad fetaost
2-3 dl matlagningsgrädde
3 msk Ajvar relish

Sätt ugnen på 225º. Tina fisken om du använder fryst. Lägg den i en smord  form. Krydda med salt och peppar. Strö över basilika, oliver och ost. Blanda ihop grädden med Ajvar och  häll över fisken. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.

Ris , sallad och ev bröd


Dagens middag

blev Rabarberyoghurt med musli och torkade jordgubbar för mig



Och för andra blev det mexicana korv och potatissallad


Potatissalladen var lite tillpiffad med rödlök  , majs och extra kryddor....

Soup Dragons

Pippi som räcker till 4 pers
kryddiga korvar (valfri sort)
1 gul lök
3 klyftiga vitlökar
3 paprikor i färgglada färger
1 msk olja  (oliv använder jag)
1 l vatten
2 hönsbuljong elller kycklingfond
2 msk tomatpuré
1 brk krossade tomater
2 tsk pressad citron
1 krm svartpeppar
Färsk tortellini  (en förp)
salt
basilika 
parmesanost

Skär pippin i så stora bitar som du vill ha dem , hacka  lök och vitlöken. Skär paprikorna i  bitar när du endå håller på att skära så fortsätter du med korven.
Fräs lök ,korv och paprika i olja i engryta. Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré, krossade tomater ,citron och peppar. Låt allt  koka upp. Lägg i kycklingen och låt den koka i ca 10 minuter. Lägg i tortellinin och låt den koka enligt anvisningen på förpackningen. Smaksätt med salt.

Pollo Locco

Jag älskar Ajvar relish , jag erkänner..... Jag använder det nästan till allt!!!

4 pippifiléer
Salt
Vitpeppar
1 brk creme fraiche
2 dl grädde, valfri fetthalt , det är ert eget nyttiga samvete som styr
2 msk tomatpuré
4 msk ajvar relish
2 -3 tsk oregano
riven ost

Bryn pippifiléerna i olja ( smör om ni gillar det), salta och peppra. Lägg dem i en smord form. Blanda grädde med tomatpuré, creme fraiche ,ajvar relish och smaka av med kryddor.

Häll alltsammans över pippisen och strössla osten. Stek i 200°C i ca 25-30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.







Smälter bort i värmen

Inget större intresse av att laga mat.....

Igår stoppade jag i mig fil , flingor , bananer och jordgubbar


Lillse sambon smaskade i sig rester från laxmiddagen från någon dag tidigare



Idag hade jag ännu mindre lust att laga mat , det var så hemskt varmt ute så man orkade knappt göra nått...

Så det fick bli jordgubbar igen...


Sen var det ju vissa i familjen som inte alls tyckte att jordgubbar var någon bra ide,,,, Så han tog ett eget initiativ och kleggade igen sina innre organ rätt rejält


RSS 2.0