Hells Chicken
till ca 4 hungriga människor
3-4 Kycklingfiléer
2 msk olivolja
2 st gula lökar
1 paprika valfri färg (gul blir fint i)
Några färska champinjoner
1 brk passerade tomater (gärna med chillismak)
2 st buljong (gärna höns)
Creme fraiche eller Turkisk youghurt
kanske en liten skvätt grädde (även den valfri fetthalt)
3-4 st villökslyftor
Chilipulver
Cayennepeppar
Sambal eller Harissa
salt och svartpeppar
Skär kycklingen i strimmlor eller i vilken form ni nu vill ha dem i dem
Skiva lök , svamp , paprika och vitlök. Fräs de båda i olja i en vid gryta. Tillsätt därefter passerade tomater, buljong, ,och kryddorna (kryddorna har ni i så mkt som ni anser att ni själva eller era gäster klarar av)Låt blandningen koka upp. pytsa i lite grädde om det ser ut att behövas
Lägg i kycklingen i såsen låt sjuda under lock i ca 30 min. . Smaka av grytan och kryda eventuellt lite mer. Om man vill ha en starkare smak kan man tillsätta lite sambal eller harissa
Ät ihop med en klick creme fraiche /yoghurt ,ris , bulgur eller couscous. Grönsalladd är nyttigt och passar bra till

3-4 Kycklingfiléer
2 msk olivolja
2 st gula lökar
1 paprika valfri färg (gul blir fint i)
Några färska champinjoner
1 brk passerade tomater (gärna med chillismak)
2 st buljong (gärna höns)
Creme fraiche eller Turkisk youghurt
kanske en liten skvätt grädde (även den valfri fetthalt)
3-4 st villökslyftor
Chilipulver
Cayennepeppar
Sambal eller Harissa
salt och svartpeppar
Skär kycklingen i strimmlor eller i vilken form ni nu vill ha dem i dem
Skiva lök , svamp , paprika och vitlök. Fräs de båda i olja i en vid gryta. Tillsätt därefter passerade tomater, buljong, ,och kryddorna (kryddorna har ni i så mkt som ni anser att ni själva eller era gäster klarar av)Låt blandningen koka upp. pytsa i lite grädde om det ser ut att behövas
Lägg i kycklingen i såsen låt sjuda under lock i ca 30 min. . Smaka av grytan och kryda eventuellt lite mer. Om man vill ha en starkare smak kan man tillsätta lite sambal eller harissa
Ät ihop med en klick creme fraiche /yoghurt ,ris , bulgur eller couscous. Grönsalladd är nyttigt och passar bra till

Kommentarer
Postat av: A-M
Men åhhh så roligt med en matblogg från dig.
Den åker upp i min favoriter.
Postat av: A-M
Matte undrar vilken kyckling du rekommenderar?
Glasmarinerad eller kyckling alá naturell.
Trackback