Påskklägg
Lite förslag på vad man kan peta i sig under påsk.... Det tar ju faktiskt en del på krafterna att flaxa till Blåkulla , partaja hela natten och så hem igen!!
Påsk kyckling (4 pers)
4 s kycklingfiléer ,
2 dl minifraiche
2 dl must
1 hönsbuljongtärning
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk soja
Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda minifraiche, must, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i en panna. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min.
Ungsrostade rotfrukter till blir kalas!!
Till jul tar man julmust , då blir en julkyckling!!
Tjälknöl (eller ngt) på lax
1 kg fryst Laxfile av en mittbit av en större lax
Olivolja med citron
Citronpeppar
Salt
Lägg den frysta laxen i aluminiumfolie
Ringla oljan över laxen ,
Strö på salt och citronpeppar , packa in den i folien
Ställ in i ugnen i ca 3 timmar på 50 grader
Låt den sen svalna lite och lägg sen in fisken i kylen i 1 -2 timmar
Påsk kyckling (4 pers)
4 s kycklingfiléer ,
2 dl minifraiche
2 dl must
1 hönsbuljongtärning
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk soja
Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda minifraiche, must, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i en panna. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min.
Ungsrostade rotfrukter till blir kalas!!
Till jul tar man julmust , då blir en julkyckling!!
Tjälknöl (eller ngt) på lax
1 kg fryst Laxfile av en mittbit av en större lax
Olivolja med citron
Citronpeppar
Salt
Lägg den frysta laxen i aluminiumfolie
Ringla oljan över laxen ,
Strö på salt och citronpeppar , packa in den i folien
Ställ in i ugnen i ca 3 timmar på 50 grader
Låt den sen svalna lite och lägg sen in fisken i kylen i 1 -2 timmar
Kommentarer
Trackback