Sex laxar i en laxask

ca 4 pers

6 st laxfileér utan skinn alt. tunna skivor av lax
Salt
Citronpeppar
(Västerbotten,cheddar)ost

Stompad potatis
1.5 kg (mandel)potatis, skalad (naturligvis)
2 äggulor
Flytande margarin
1 dl matlagningsgrädde
Salt
Vitpeppar

Sås:
2 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
1 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1.5 dl vitt vin
3 dl vispgrädde

Koka potatisen, mosa och rör ner äggulor och smör. skvätt i matlagningsgrädden.  Salt och peppar så mkt som man vill ha.
Skär laxen på längden utan att de går helt igenom. Skiva i 2 skivor ost i varje filé och vik ihop de igen. Salta och peppra med citronpeppar. Använder man tunna skivor så rullar man in osten i dem
Lägg i smord form och klicka moset runt om.
Smält smöret i kastrull, vispa ner vetemjölet. Tillsätt smulad fiskbuljong, späd med vatten, vin och grädde, låt såsen koka samman ca 5 min. Häll den över laxen.
Gratinera i ugn 225 grader ca 25min.
Servera med hackad dill, lök och citronklyftor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0