Gullefjun med citrongräddsås
4 port.
Kycklingrätt som smakar himelskt....
1 gul lök
1 skivad vitlöksklyfta
2 tärningar hönsbuljong
½ knippe persilja
2 tsk salt
2 dl grädde (går bra med matlagningsgrädde eller andra smalare alternativ)
2 msk smör
3 msk lemon curd
vatten
salt
peppar

Lägg kycklingen i en kastrull , häll på så mycket vatten så att det täcker- Skala och klyfta löken. Tillsätt löken och vitlöken tillsammans med buljongtärningarna , persiljan och saltet. Sjud under locka ca 40 - 45 min.
Lyft ur kycklingen (håll den varm) Sila och koka ihop buljongen (ca 2-3 dl). Häll i grädden och koka ihop tills det börjar tjockna. Rör i matfett och lemon curd , salt och peppar efter smak. Red med lite maizena om det behövs
Servera kycklingen med citrongräddsåsen , ris eller pressad potatis

Kycklingrätt som smakar himelskt....
Ingredienser
1 kyckling eller valfria delar från pippin1 gul lök
1 skivad vitlöksklyfta
2 tärningar hönsbuljong
½ knippe persilja
2 tsk salt
2 dl grädde (går bra med matlagningsgrädde eller andra smalare alternativ)
2 msk smör
3 msk lemon curd
vatten
salt
peppar

Lägg kycklingen i en kastrull , häll på så mycket vatten så att det täcker- Skala och klyfta löken. Tillsätt löken och vitlöken tillsammans med buljongtärningarna , persiljan och saltet. Sjud under locka ca 40 - 45 min.
Lyft ur kycklingen (håll den varm) Sila och koka ihop buljongen (ca 2-3 dl). Häll i grädden och koka ihop tills det börjar tjockna. Rör i matfett och lemon curd , salt och peppar efter smak. Red med lite maizena om det behövs
Servera kycklingen med citrongräddsåsen , ris eller pressad potatis

Kommentarer
Trackback