Pancakes on the Rocks

Pippipankis

3 ägg
8 dl lättmjölk 
4 dl vetemjöl
2 dl keso
1 msk salt
Kycklingfilé
Smör

Knäck äggen i en skål, rör sönder dom lätt.
Häll i mjölk, mjöl, salt, även och keso
Rör om så det blir ordentligt blandat.
Skär upp kycklingen i småbitar, stek upp salta lite.
Smörj en långpanna med lite margarin, lägg ut kycklingen jämt och häll sedan på smeten.

Ställ den mitt i ugnen på 225 grader ca 35 -40 min

**********************************************************

Pizzapankis

3 dl riven ost
6 tomater
1 tsk oregano
2 hg strimlad skinka
Svarta oliver
3 ägg
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
8 dl mjölk

Sätt ugnen på 225º. Smörj en långpanna med smör. Vispa äggen lätt. Tillsätt mjöl, salt och 4 dl mjölk. Vispa till en slät smet. Fyll på med resten av mjölken. Häll smeten i långpannan och grädda i 20 minuter. Strö på ost. Täck med tunna tomatskivor och strimlad skinka. Strö på resten av osten och krydda. Grädda ytterligare i 10 minuter
********************************************************

Ädelpankis

Pannkakssmet:
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk matfett

Fyllning:
200 g färsk spenat (eller frusen bladspenat , tinad)
150 g ädelost
200 g tärnad bacon
1 krm svartpeppar

Smörj en långpanna , lägg bacon och smulad ost i botten på pannan.
Häller över smeten
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.
**************************************************




.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0