Polis Polis Potatismos
Potatis (Så många som man tycker är lagom)
Mjölk
Margarin/Smör
Riven ost
salt och peppar
Bacon eller nått annat rökt kött
Gul lök ungefär 1 st (lagom stor)
Några färska champinjoner
Paprika i någon fin färg
Creme Frachie (smaksatt om man ville det)
ev någon skvätt matlagningsgrädde
ev lite salt
Grovmalen svartpeppar
Koka potatisen (naturligtvis ska den vara naken) Skär i minde bitar och dränk dem i en kastrull med saltat vatten
När de är mjuka så mosa dem och vispa upp till mos med lite mjölk , smör och kryddor i. Rör ner lite riven ost i moset. Salta och peppra lite!
Fräs den randiga grisen med lök , svamp och paprika. Skvätt ner Creme frahien och den eventuella grädden.. Peppra lite och skvätt ev på lite salt.
Häll grisröran i en form och bred över den stompade potatisen.
Skjuts in i ugnen på ca 200 grader tills den fått fin färg
Kanske nån grönsak till
Mjölk
Margarin/Smör
Riven ost
salt och peppar
Bacon eller nått annat rökt kött
Gul lök ungefär 1 st (lagom stor)
Några färska champinjoner
Paprika i någon fin färg
Creme Frachie (smaksatt om man ville det)
ev någon skvätt matlagningsgrädde
ev lite salt
Grovmalen svartpeppar
Koka potatisen (naturligtvis ska den vara naken) Skär i minde bitar och dränk dem i en kastrull med saltat vatten
När de är mjuka så mosa dem och vispa upp till mos med lite mjölk , smör och kryddor i. Rör ner lite riven ost i moset. Salta och peppra lite!
Fräs den randiga grisen med lök , svamp och paprika. Skvätt ner Creme frahien och den eventuella grädden.. Peppra lite och skvätt ev på lite salt.
Häll grisröran i en form och bred över den stompade potatisen.
Skjuts in i ugnen på ca 200 grader tills den fått fin färg
Kanske nån grönsak till
Kommentarer
Trackback