Curry Up
500 g malen kossa
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk malen spiskummin
2 pressade vitlöksklyftor
ca 1 dl kräm fräjs
Till det såsiga
margarin
några skvättar curry (3-4 tsk)
3 dl matlagningsgrädde
2 msk kalvfond
1 dl kräm fräjs
mangochutney 2-3 msk
sambal oelek (så mycket som man vill ha)
Garnering:
Curry
någon näve jordnötter
Blanda ihop kossefärsen med alla ingredienserna , rulla bullar och stek dem sen.
Smält matfettet tillsammans med curryn. . Späd med matlagningsgrädde och kalvfond. Låt det stå och småfisa under omrörning ca 3 minuter. Tillsätt krääm fräjs, mangochutney och sambal oelek. Koka upp på nytt. Häll såsen över köttbullarna och låt allt bli genomvarmt.
Strössla över nötterna och serva ihop med ris
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk malen spiskummin
2 pressade vitlöksklyftor
ca 1 dl kräm fräjs
Till det såsiga
margarin
några skvättar curry (3-4 tsk)
3 dl matlagningsgrädde
2 msk kalvfond
1 dl kräm fräjs
mangochutney 2-3 msk
sambal oelek (så mycket som man vill ha)
Garnering:
Curry
någon näve jordnötter
Blanda ihop kossefärsen med alla ingredienserna , rulla bullar och stek dem sen.
Smält matfettet tillsammans med curryn. . Späd med matlagningsgrädde och kalvfond. Låt det stå och småfisa under omrörning ca 3 minuter. Tillsätt krääm fräjs, mangochutney och sambal oelek. Koka upp på nytt. Häll såsen över köttbullarna och låt allt bli genomvarmt.
Strössla över nötterna och serva ihop med ris
Kommentarer
Trackback