I wonder where that fish has gone
Fisk, gärna lax ,torsk (eller torskliknade firre)
Dill
Gräslök
Gul lök (eller små söta lökar)
Röd lök
Zucchini
Rödpaprika
Vitlöksklyftor ( så många man vill )
Krossade tomater eller passerade
Matlagningsgrädde
Fiskbuljong eller Hummerfond
Vatten
Skär fisken i bitar. Lägg fisk , dill och gräslök i en bunke salta lite. Finhacka löken, halva rödlöken och halva paprikan. (Strimla de andra halvorna av rödlöken och paprikan.)
Hacka zucchinin smått. Fräs upp och lägg åt sidan.
Lägg den finhackade löken, rödlöken ,paprikan och pressad vitlök i en kastrull och fräs lite. Häll på matlagningsgrädde , smula i fiskbuljong Koka 4-5 minuter.Blaska i krossade tomater
Tillsätt resten av rödlöken,paprikan och zucchini .
Lägg i firren. Sjud 10-12. Smaksätt med salt och peppar. Piffa med lite färsk dill , färska räkor och kanske en citronbit!
Åh fisksoppa, vad gott.
Det vita var små skurna bagetter som Mats fixade till med vitlökssmör på. Var jättegoda att grilla.
Hoppas du får en fortsatt trevlig tisdag :)
Kolla gärna in min fotoblogg.
Fisksoppa lät inte alls dumt du (: