Moose on the Loose
mat för ca 4 pers...
600 g grytbitar av älg (eller nötkött i brist på en hälg)
2 dl glögg
½ dl soja
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller fond
6-7 enbär
1-2 lagerblad
1 tsk rosmarin
Syltlök (inget måste att använda , men gott är det)
10st små charlottenlökar
200 g färska champinjoner
1½ dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
Salt
Peppar
Bryn köttbitar i en stekgryta. Häll glögg, soja, vatten och buljongtärning över köttet och tillsätt lätt krossade enbär, lagerblad och rosmarin. Smaka av med salt och peppar. Täck grytan med lock och låt koka på svag värme tills köttet är mört ca 1 timme.
Skala löken och skiva champinjonerna och bryn allt i matfett. Lägg ner det i grytan ihop med syltlök och låt det koka med de sista 10 minuterna innan köttet är färdigt.
Rör ut mjölet med grädden och vispa ner i grytan låt koka ytterligare i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Till det här är mandelpotatis väldigt gott
600 g grytbitar av älg (eller nötkött i brist på en hälg)
2 dl glögg
½ dl soja
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller fond
6-7 enbär
1-2 lagerblad
1 tsk rosmarin
Syltlök (inget måste att använda , men gott är det)
10st små charlottenlökar
200 g färska champinjoner
1½ dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
Salt
Peppar
Bryn köttbitar i en stekgryta. Häll glögg, soja, vatten och buljongtärning över köttet och tillsätt lätt krossade enbär, lagerblad och rosmarin. Smaka av med salt och peppar. Täck grytan med lock och låt koka på svag värme tills köttet är mört ca 1 timme.
Skala löken och skiva champinjonerna och bryn allt i matfett. Lägg ner det i grytan ihop med syltlök och låt det koka med de sista 10 minuterna innan köttet är färdigt.
Rör ut mjölet med grädden och vispa ner i grytan låt koka ytterligare i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Till det här är mandelpotatis väldigt gott
Kommentarer
Trackback