Calle P
Prinskorv (ca 500 g)
1 rödlök
1 gul lök
1 purjolök
3 dl turkisk yoghurt
2-3 tsk sambal oelek
2-3 vitlöksklyftor
10-12 potatisar
smör
ca 2 dl mjölk
Salt
Peppar
Skala och koka potatisen.
Under tiden som potatisen fiser på spisen , skalar, skär och steker du löken ( inte vitlöken) Bryn även prinsarna.
Blanda yoghurten med tomaterna (som du skurit i mindre bitar), sambal , pressad vitlök salt och peppar i en skål.
Pressa potatisen och tillsätt smör, salt och peppar och till sist mjölken och rör om .
Häll lökröran i en ugnsform och lägg prinskorven ovanpå. Häll sen yoghurtröran mellan korvarna och bred till sist moset över alltihopa.
In i ugnen på ca 200º och när moset fått lite piffig färgså är det klart att äta.
1 rödlök
1 gul lök
1 purjolök
3 dl turkisk yoghurt
2-3 tsk sambal oelek
2-3 vitlöksklyftor
10-12 potatisar
smör
ca 2 dl mjölk
Salt
Peppar
Skala och koka potatisen.
Under tiden som potatisen fiser på spisen , skalar, skär och steker du löken ( inte vitlöken) Bryn även prinsarna.
Blanda yoghurten med tomaterna (som du skurit i mindre bitar), sambal , pressad vitlök salt och peppar i en skål.
Pressa potatisen och tillsätt smör, salt och peppar och till sist mjölken och rör om .
Häll lökröran i en ugnsform och lägg prinskorven ovanpå. Häll sen yoghurtröran mellan korvarna och bred till sist moset över alltihopa.
In i ugnen på ca 200º och när moset fått lite piffig färgså är det klart att äta.
Kommentarer
Trackback