Ginger Spice
6 pippifiléer
smör el olja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
250 g schalottenlök
2 ½ msk finhackad färsk ingefära
2 skalade vitlöksklyftor
2 urkärnad röd chili
Bladspenat
Det såsiga
1 hönsbuljongtärning
vatten
3 dl grädde
1 dl sweetchilisås
½ dl chilisås (ju starkare desto godare)
2 ½ msk limesaft
½ krm svartpeppar
Till gratinering
Riven ost (västebotten är gott eller parmesan)
Sätt ugnen på 225 grader,
Bryn pippisarna , salta och peppra. Lägg i en ungsfast form med bladspenaten under.
Skala och klyfta schalottenlöken och bryn i ca 3 minuter. Tillsätt hackad ingefära, vitlök och chili. Fördela blandningen över fileerna.
Lös upp buljongen i lite vatten. Tillsätt grädde, sweetchili, chilisås, limesaft, salt och peppar. Häll såsen i formen och gratinera i ca 15 minuter. Strössla över osten och gratinera tills det fått lite färg.
smör el olja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
250 g schalottenlök
2 ½ msk finhackad färsk ingefära
2 skalade vitlöksklyftor
2 urkärnad röd chili
Bladspenat
Det såsiga
1 hönsbuljongtärning
vatten
3 dl grädde
1 dl sweetchilisås
½ dl chilisås (ju starkare desto godare)
2 ½ msk limesaft
½ krm svartpeppar
Till gratinering
Riven ost (västebotten är gott eller parmesan)
Sätt ugnen på 225 grader,
Bryn pippisarna , salta och peppra. Lägg i en ungsfast form med bladspenaten under.
Skala och klyfta schalottenlöken och bryn i ca 3 minuter. Tillsätt hackad ingefära, vitlök och chili. Fördela blandningen över fileerna.
Lös upp buljongen i lite vatten. Tillsätt grädde, sweetchili, chilisås, limesaft, salt och peppar. Häll såsen i formen och gratinera i ca 15 minuter. Strössla över osten och gratinera tills det fått lite färg.
Kommentarer
Trackback