Rudolph the Red nosed Reindeer
ca 4 port
Rudolphröran:
1 paket renskav
6 skivor bacon
2 msk smör eller margarin
kantareller eller annan svamp
2 dl crème fraiche
1/2 dl köttbuljong
1-2 msk röd vinbärsgelé
1 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan
1 dl syltlök
salt och peppar
Potatismos:
1 kg potatis
Vatten
Salt
2-3 dl mjölk
25 g smör eller margarin
1 -2 äggulor
hackad persilja ( ½ dl)
1 tsk salt
2 krm peppar
riven ost
Skär Rudloph i tjocka skivor (lättast är om han fortfarande är lite fryst). Klipp baconet i bitar.
Smält matfettet i en stekpanna och fräs skaven tills den fått färg. Blanda ner bacon och kantareller och låt alltsammans fräsa i ca 8 min
Tillsätt crème fraiche, buljong, gelé, soja, timjan, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 5 minuter. Blanda ner syltlöken och smaka av.
Lägg potatismos runt kanten i en form.
Lägg renskavsröran i mitten och strö över osten. Gratinera i ugnen 250 grader, ca 10 - 15minuter eller tills gratängen fått fin färg
Rudolphröran:
1 paket renskav
6 skivor bacon
2 msk smör eller margarin
kantareller eller annan svamp
2 dl crème fraiche
1/2 dl köttbuljong
1-2 msk röd vinbärsgelé
1 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan
1 dl syltlök
salt och peppar
Potatismos:
1 kg potatis
Vatten
Salt
2-3 dl mjölk
25 g smör eller margarin
1 -2 äggulor
hackad persilja ( ½ dl)
1 tsk salt
2 krm peppar
riven ost
Skär Rudloph i tjocka skivor (lättast är om han fortfarande är lite fryst). Klipp baconet i bitar.
Smält matfettet i en stekpanna och fräs skaven tills den fått färg. Blanda ner bacon och kantareller och låt alltsammans fräsa i ca 8 min
Tillsätt crème fraiche, buljong, gelé, soja, timjan, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 5 minuter. Blanda ner syltlöken och smaka av.
Lägg potatismos runt kanten i en form.
Lägg renskavsröran i mitten och strö över osten. Gratinera i ugnen 250 grader, ca 10 - 15minuter eller tills gratängen fått fin färg
Kommentarer
Trackback