Ädla och mögliga såser
minst 75 g grönmögelost
3 dl Gräddfil
Hackade valnötter
Blanda ihop och låt stå och dra någon timma innan den äts
******************************
4 dl grädde
200 g ädelost; tex Kvibille Grädd
1-2 pressad vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Blanda grädde och finhakad ädelost i en kastrull, tillsätt vitlöken.
Salta och peppra efter smak, låt koka upp och servera varm!
*********************************
Ädel Dressing:
1,5 dl gräddfil
0,5 dl ädelost, finsmulad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Blanda ihop , kalas gott till tex hemma gjorda hamburgare
*********************************
Värmen håller i sig
Idag blev det grillade tunna revben och till det en ljummen potatissallad med majs ,isbeergssallad , chornichorns , syltlök , rödlök , majs , smulad fetaost och vitlöks creme fraiche....

Lördagens middag
Knölen var gjord på älg , och hade bott i min frys ett tag. Himla skönt att bara plocka fram och skiva upp..... Ingen jobbig matlagning.. Kunde vara ute och njuta av solen heeeeeeela dagen!

Och eftersom det är sommar så avslutades middagen med jordgubbar

Kaxig lax
Lax till fyra pers (filéer eller större bit välj själv)
salt
peppar
3 dl matlagningsgrädde av valfri fetthalt
3 msk kantarell och viltfond (Touch of taste , bong)
3 msk lingonsylt(hemmagjord rårörd är det ultimata)
scharlottenlökar
blandad svamp (trattisar , kantareller , vad man gillar)
1 - 2 tsk timjan
Lägg laxen i en ugnssäker form salta och peppra. Fräs svamp och hackad lök
Blanda grädde, fond, lingonsylt, timjan och häll över laxen.
Tillaga i ugn i ca 20 min på 225 grader

Tittärtsbullar

Vi blev mätta idag också!!
The Good, the Bad and the Ugly
Mat för ca 4 pers
1 Fläsk filé
1 Gul lök
5 stora färska skivade chapinjoner
Grönmögelost (ett paket)
1 förp vispgrädde (går precis lika bra med annan grädde om man vill ha ett nyttigare alternativ)
1 brk Creme Fraiche
1/2 - 1 tsk svartpeppar
1 dl riven ost
Stimla och fräs fläskfilén ihop med lök och svampen
Blanda kött, ost och grädde i en kastrull. Låt det koka upp.
Servera ihop med Spaghetti och en smarrig sallad

Matvete
Det blev dagens middag...

For a few dollars more
Peta in en gamla westen i dvd:n , titta , ät och njut... iaf av maten
1 grillad kyckling
2-3 vitlöksklyftor
lök
paprika
1 msk olivolja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl yoghurt (turkisk eller matlagnings)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Dragon
Plocka bort skinn och ben från pippin
Skala och finhacka vitlöken,lök , paprika fräs i oljan. Tillsätt grädde och yoghurt, koka ihop någon minut häll i lite dragon. Salta och peppra. Lägg i pippisen och låt allt bli varmt.
Koka spaghetti blanda sen ihop såsen med pastan. Strössla över Dragon
Vill man inte blanda ihop allt så struntar man i det!!!

I går dvs Tisdag
Vi hade varit och målat i Busvagen , snart är den klar...... Nästan , snart är den så klar så att vi kan leva med den!!
Hur som helst var vi hungriga så magarna vrålade , så jag gjorde det lite lätt för mig..... Öppnade fysen och tog fram färdiga vegesnitztlar

Jag gratinerade dem med en blandning av ost och lök , fräste lite halloumi (igen) , bulgur , fetaostsallad och till det en kall sås med curry , lök och hackade chornichorns i!!
Det slank ner.... Idag ska vi också iväg och måla... Jag gissar på att kvällsmaten kommer se ut på ungefär samma sätt!
Cheeeeezus
3msk citronsaft och rivet citronskal
2 msk olivolja
1 msk vatten
2 msk kapris
svartpeppar
Halloumi (en förp)
babyspenat
små oliver (någon dl)
Koka någon rolig pastasort....
Riv skalet och pressa juicen ur citronen så den blir helt matt!!
Vispa citronskal och juice med 1 msk olja, vatten, kapris och peppar i en skål.
Tärna osten och stek den i 1 msk olja.
Blanda den varma pastan med spenat, ost, oliver, dressing och halloumi.
Bröd och någon god sallad till
I Måndags var jag busig
Fast det gick inte så bra , jag hade bara en usel engångsgrill.....

Något slags fläskkött , halloumi . färskpotatis , fetaostsallad och sås med ajvar
Nu ska jag nog investera mig i en sån liten söt grillhink istället!!

A Fistful of Dynamite
Jag gör mat av dem istället...... Alltså inte av italienare utan av titlarna..... ;-)
1 fläskfilé
1 lök
2-3 vitlöksklyftor (pressade)
philadelphia färskost (1 pkt)
1 förp Matlagningsgrädde
1 msk pressad citron
rivet skal av 1/2 citron
salt
peppar
parmesanost (gärna färsk)
Finhacka löken och fräs lite , den ska inte få någon färg. Skiva filén och stek ,tillsätt vitlök, färskost och grädden och koka samman på svag värme , rör hela tiden
Smaksätt med citronsaft och skal samt salt och peppar.
Blanda sen ihop allt med kokt pasta
Mumsa ihop med spaghetti eller annan pasta , parmesan ost och sallad
Blue Cheese Crayzyness Pie
150 g smör
3.5 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
broccoli
bacon
lök
spenat (blad eller hackad)
3 ägg
ca 4-5 dl mjölk
150 g ädelost eller mer om man ääälskar det (som jag)
peppar
Blanda ingredienserna till pajdegen, tryck ut degen i en pajform (jag struntar i att förgrädda)
Koka broccolin nästan mjuk, spola med kallt vatten. Smula sönder ädelosten. Strimla baconet (om ni inte varit så lata så nu köpt färdigt choppat) fräs baconet med hackad lök , blanda ihop lök , bacon , spenat , broccoli och en del av ädelosten
Blanda mjölk ägg och resten av ädelosten. Salta och peppra efter smak Lägg ut broccolinröran i pajskalet och häll över grädd- ostblandningen. Grädda i ugn, 200 grader ca 20 -30 minuter.

The Mexican Chicken
2 kycklingfiléer
1 brk crème fraiche
Nachochips
Tacokrydda
1 burk tacosås (hetta bestämmer ni själva)
Riven ost
Salt
Peppar
Skär filéerna i bitar. Krydda dom med salt, peppar och tacokrydda. Stek . Lägg lite chips i botten på en form, kycklingen över.
Blanda ihop crème fraiche, lite tacokrydda och tacosåsen. Häll gegget över pippin. Lägg lite chips överst och strössla på den rivna osten. Gratinera i 200º tills osten smält och fått färg.
Sen kan man göra The mecixan pig också..... Byt ut pullan mot lite fläskkött tex fläskfile , kryddkorv , kassler.. What ever
En grönsallad till det , och lite mer nachochips


Missade
Så nu blev det inga bilder från vårt midsommarbord.....
Istället blev det en bild dagen efter på midsommardagsmiddagen....

Färskpotatis med löksill och Fransk senapssill. I Bakgrunden så är det paj med spenat , broccoli , ädelost och bacon
Pajreceptet
Pajdeg:
150 g smör
3.5 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
6 - 9 broccolibuketter
1 paket bacon
3 ägg
ca 4-5 del mjölk
150 g ädelost eller mer om man ääälskar det (som jag)
peppar
Blanda ingredienserna till pajdegen, tryck ut degen i en pajform (jag struntar i att förgrädda)
Koka broccolin nästan mjuk, spola med kallt vatten. Riv ädelosten på rivjärn. Klipp baconet i bitar och stek knaprigt.
Blanda mjlök ägg och ädelost. Salta och peppra efter smak Lägg ut broccolin i pajskalet, häll över grädd- ostblandningen. Strö över bacon. Grädda i ugn, 200 grader ca 20 minuter.
Glad Midsommar allihop

Slut resultatet får ni se efter helgen...
Ha nu en underbarmidsommar helg!!
Palt

Idag hade vi lyxen att bli bjudna på riktig hemmagjord palt.. MUMS!!!!
Pizzan
i Bulgarien tyckte vi inte om..... Fortsätter med några bilder från vårt matäventyr.
Där fick vi höra sen att "the Locas" själva åkte över till Sunny Beach och åt pizza där istället. För där fanns det tydligen ett riktigt pizzahak med stenugn. Fast Sunny Beach var vi i en gång och flydde därifrån , isch vilket hemskt ställe..
En av de här pizzorna är en Quattro och en är en Hawaii.... Ägg var det på en av dem iaf , och ingen var som vi är vana vid.. Men det är väl kanske halva nöjjet... Men goda var de inte!!
I helgen grillades det...
Hela härligheten serverade på papptallrikar då H fått diskbråck och hennes sambo K inte har den minsta lust att diska , så tills det flyttar in en diskmaskin hos dem så är det papptallrikar som gäller!!

Då var det dax

Men gott var det som vanligt......

Pappa B har by the way lovat att bidra med småländska recept..... Det ser jag fram emot!!!!
Fortsätter med lite
Det här var kyckling dränkt i någon gräddig gorgonzola sås. Det såg väl inte direkt världs gott ut , men nog 17 slank det ner!! Ser ungefär ut som något man slevar upp i skolbespisning!!

Det var alltid ett lotteri när man skulle beställa mat. Tillbehör som ris , potatis och sås beställdes alltid separat , men ibland så lyckades man beställa något där det ingick . Men det var det inget som serveringspersonalen upplyste om , en gång så beställde lille sambon gräddsås till sin mat. Vi trodde att det skulle bli något liknande sån sås vi har här hemma i Svedala.... Gissa om vi skrattade när de smackades ner en kanna med ren fetgrädda framför trynet på honom!!
Halloumi... igen

Halloumi , bulgur blandat md salsa från Go Green , keso och lite grönsaker..... Mums!!!
Maten i Bulgarien
Nu höll vi ju oss till små små ställen som "the locals" åt på , så jag vet faktiskt inte hur det såg ut på turistfällorna!!
Åker jag tillbaka ska jag ha med mig ett kryddförråd att dela ut!! Alla människor borde ha miiiiinst ett20 tal olika kryddor hemma.. Strunt samma om man använder dem!! ;-)

Det här var en husets special som vi fick in.... Har för mig om att det var kyckling fylld med ost och skinka. Sen blev jag mäkta förvånad över att få både Pommes och ris! Fast det ska säkert föreställa deras flagga!
Tittärtsgryta
För 3-4 behövs:
1 stor gul lök
1-2 vitlöks klyftor
500g morötter
1-2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2msk tomatpuré
1 rågad tsk salt
svart lr vitpeppar
½tsk socker
2tsk oregano
1 burk kikärtor
1 dl créme fraiche
färsk basilika
Skala och fin hacka löken. Skala och riv morötterna grovt. Fräs sedan löken i olja. Lägg i de rivna morötterna och tomaterna. Smaksätt med tomatpuré, salt, peppar och en liten aning socker samt smulad oregano. Koka allt under lock i ca: 30min. Lägg mot slutet i ner väl avrunna och avsköljada kikärtor. Rör om då och då. Klicka i cremé fraiche och blanda ner den ordentligt. Strö strimlad basilika över.
Pasta till funkar bra
Pasta a la Prancer
Champinjoner (i bitar) elller trattisar om man har det
Lök (1 hackad)
Vitlöksklyfta/or 1-2 st
Timjan
Rosmarin
Matlagningsgrädde
salt och peppar
Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta och stek renskavet,det behöver inte ha tinat helt. hova upp renen och lägg det på ett fat.
Häll i svampen och fräs den , häll sen i lite olja , löken , vitlök , rosmarin ocht imjan. Stek några minuter. Blaska sen på grädden rör om och låt det småputtra. Släng i tomtens ren , smaka av med salt och pappar
Färsk pasta till och lite riven ost!!
Det var ett tag
Här kommer en liten bildkavalkad med vad jag roat mig med i helgen , ärligt så har det inte blivit mycket matlagning hemma.
Det börjde med ett besök på ett Indiskt plejs , tyvärr han jag inte slita upp kameran , för alla slängde sig över maten....

Vi grundade med lite öl.....



Och traskade vidare och fyllde på med drinkar....
Eftersom sommaren äntligen hittat upp till Luleå så firades det med blåbärs och citrus sorb'e med lite olika bär

Och årets första mjukglassar premiär åts vid Södra hamn

Som lite extra bomull i magen intogs en Grillad foccachia med kyckling & spenat några timmar senare

Sen avslutades helgen med hemmagjorda hamburgare som marinerats i hickory sen piffats med lite vitlöks creme fraiche , rödlök , svampinjoner , sallad , bacon och chornichorns
