Hänt i veckan.....
Bulgur med curry , sockerärtor och haricoverts , halloumi och curry keso
Rödbetssoppa med bla lök ,vitlök , nötkött och en klick creme fraiche
Kycklinggryta med lök , haricoverts , sockerärtor och som en pricken över i.. En burk Dolmiosås.. Det var veckans Dolmio dag
Agility happening
Efter avslutat mångkamp begav vi oss iväg till Ulfs arbete , där stod en varm bastu och väntade på oss , och när vi var färdig bastade så var det bara att slå sig ner vid ett dukat bord..
Det serverades laxrullar , pressad potatis , sallad och gorgonzolasås...
Fyllning till laxrulle
Västerbottenost (riven)
Philadelphiaost
Turkburk-yoghurt (eller creme fraiche)
Lime (saften + lite av skalet)
Cayennepeppar
Mängderna är lite på känn.
3dl ost, 200g philadelphia, 2 dl yoghurt, 1 lime
Gorgonzolasås
100g smör
100g gorgonzola
2dl grädde
1-2dl vitt vin (efter smak)
Smält smöret
Sätt i osten, låt smälta
Häll i grädde och vin
Låt småkoka
Ev salt och peppar
Ev red av med maizena eller liknande
Och desserten var inte helt fel den heller.....
Vit chokladmousse
2dl vispgrädde
150g vit choklad
1 ägg
1dl Kesella
Vispa grädden
Smält chokladen
Vispa upp ägget
Rör ner chokladen
Rör ner kesella
Rör ner grädden
Ställ kallt ca 1 timme (eller mer)
Brun chokladmousse
100g mörk choklad (gärna 70%)
2dl vispgrädde
2 ägg
Vispa grädden
Smält chokladen
Vispa äggvitorna
Rör ner äggulorna en och en i chokladen
Rör ner chokladen i grädden
Rör ner äggvitorna
Ställ kallt ca 1 timme
Tack Ulf för en toppen god middag och tack för att du delade med dig av receptet!!!
Det finns mer bilder från det här kalset , men de passade inte inte riktigt in här.... ;-)
I går blev det middag hemma
Till middag fick i hemma fixade vegoburgare , ungsrostad potatis och morötter , smarrig sallad med fetaost , avokado och tomat.
Det var faktiskr toppen skönt att slippa matlagning en kväll , bara få sätta sig vid ett dukat bord.... Till dessert blev det kladdkaka , jordgubbar och glass... Tydligen är kladdisen så lätt att fixa att även jag skulle klara av den.. Den tillagades i micron.... Ska pressa av Tant Anna receptet sen...
Den smarriga maten...
Kladdisen är klar efter microugns besöket.. Luktade ljuvligt!!
Glass , gubbar och kladdis... MUMS!!
Och så en bild på den imponerande sockertången.... :)
Hurry Curry
Det slank väl ner , men ärligt så föredrar jag riktig pippi..
Vegobiff
Kvällens middag
blev ungsrostad potatis , lök , kålrot , palsternacka , sötpotatis och champinjoner. Piffade smaken med örtsalt , vitlök , basilika och peppar. Strösslade över lite hackad bladspenat. Till det en röra på vitlöks creme fraiche med rivna morötter , rödlök och paprika
Nu ska jag synda med en kopp kaffe och en dumlekaka.. Nice!
Cow Goes Moo Moo
Lingon i mat , jag har fått dille på det..... Gott gott gott... Prova prova prova!! Det bästa och godaste är hemlagad lingosylt och helst då rårörd. Men nu är inte jag den syltande och saftande typen , så det är ytterst ytterst sällan (läs istort sett ALDRIG) som jag använder hemmagjord. Men man kan ju faktiskt hitta riktigt bra alternativ i affären.. Så det så ;-)
Men om någon nu känner att de absolut vill skänka mig tvättäkta hemmagjord sylt så tackar jag ju inte nej till det!! ;-)
Mat för cirkus 4 pers
500 g strimlat nötkött
4 dl köttbuljong
2 dl lingonsylt
1 pkt grädde (valfri fetthalt , men matlagningsgrädde funkar bra)
1 msk soja (kinesisk)
3 pressade vitlöksklyftor
1 vanlig gul ful lök (hackad)
Salt
Peppar
Fräs köttet och lök i en gryta. Tillsätt buljong, lingonsylt, vitlök och sojan.
Låt det småfisa tills köttet är mört (ca 45 min ev lite längre , en smak sak , det ska vara tuggvänligt iaf )
Skvätt i grädden. Smaka av med salt och peppar.
Låt hela härligheten koka upp...
Funkar med ris,bulgur eller potatis i någon valfri variant
Gordon Ramsay..... Me like!
2 av mina favvo julklappar....
Risigt värre
Hackade ihop lite av det jag kunde hitta i kylen och skafferiet dvs. morötter , röd och gul lök , paprika , champinjoner ,stekt strimlat ägg , chashewnötter... Fräste allt och blandade sen ihop med kokt vildris , kryddade med bla örtsalt och peppar .. Strösslade över lite spenatblad..
Nu är jag mätt i magarna och tänker inte göra så mycket mer än att dricka kaffi och slöa i soffan!!
Ut i spenaten
Dagens middag blev soppa... Spenatsoppa , snabbt , lätt och helt okej gott!
Hackad spenat
Bladspenat
Grönsaksbuljong
Vatten
salt
peppar
Timjan
Matlagningsgrädde
Blanda ihop allt , Låt det puttra upp smaka av med kryddorna. Varm ostmacka till satt som en smäck!
Rotfyllda Rårakor
Borde räcka till 4 pers
6 Potatisar
1 Lök
3 Morötter
10 cm Purjolök
2 pressade vitlöksklyftor
3 ägg
örtsalt
svatpeppar
Riv potatis och morötter grovt , finhacka löken och strimla purjon. Blanda ihop allt med ägget
Klicka ut och stek
Servera med en tex en röra på Turkisk yoghurt , Ajvar relish och fetaost
Chicken undercover
Pippi (file , klubbor eller vad man vill använda)
Potatis
Lök (röd eller gul)
Purjo
Vitlök (skivad)
Champinjoner
Morötter
Kålrot
Örtsalt
Basilika
Dragon (eller vilka örter man nu tycker om
Lägg kycklingen i en form , strössla över lite örtsalt
Skär övriga ingred i så pass stora bitar som ny själva tucker blir bra...
Häll rotfrukterna över pippin.. På med mer örtsalt och så på med övriga örter
Skvätt över lite olivolja och ställ in i ugnen på ca 200 grader i drygt en timma , späd ev med lite grönsaksbuljong
Halloumi halloumi
Lördagsmiddagen bestod av bulgur , halloumi , kyckling , fetaost och sallad
Go Nuts
4 äpplen ( klyftiga)
4 vitlöksklyftor (pressade)
2 piripiri
4-6 msk jordnötssmör
1 lime (rivet skal och saft)
2 msk socker
2 dl vatten
5 dl grädde
2 pippi tärningar
smör
salt
peppar
ev. yoghurt och någon dl jordnötter
Gör så här: Skär kycklingen i strimlor, stek och krydda. Blanda ner övriga ingredienser förutom äpplena, låt det små fisa en stund, smaksätt med salt och lägg ev. i jordnötter. Skiva äpplena och blanda ner dem i grytan, låt det puttra försiktigt, servera när äpplena blivit lite mjuka
Plättisar
http://kastrullis.blogg.se/2009/april/plattlatt.html
Lunch time.....
Lunchtips
Råstekt potatis , bräckt skina och stekt ägg!! Yummie!
Kan jag få lite mer???
Igår så passade
Det blev Rösti (fusk från frysdisken) Kött som tillagats på samma sätt som Pappa B:s spjäll http://kastrullis.blogg.se/2009/march/spjall-a-la-pappa-b.html
Och så gjorde jag en sås av skyn som köttet legat och pyttrat i... Kalas för magarna!
Mätta och nöjda matgäster som slöar i soffan!
I did it again
Samma recept som sist , men jag halverade sockermängden för jag tyckte att de blev så söta och sliskiga. Jag är ingen sockerråtta direkt!!
Fet och Pestig sallad
Pasta sallad är nått man kan exprimentera med hur mycket som helst.
Igår slängde jag ihop en sallad bestående av:
STOOOOOOORA pasta skruvar , purjolök , rödlök ,röd paprika, ruccola , vitlöksfyllda oliver , fetaost och pesto.
STOOOOOR pastaskurv vs liten normal gnocchi
Och till salladen så serverades det den här gången ungsstekt pippi
Nyårsdagen....
Det fick bli det som var kvar av "knölen" råstekt potatis och en himla smarrig vitlökssås
En bra middags start på det nya året helt enkelt!
Och varför inte lite pannacotta på det...
Happy Happy New Year!!
Desserten blev choklad pannacotta med färska hallon