Söndagsmiddagen
SVINdlande Höjder
Fläskfilé (1 filé till 4 pers)
Gul lök
Champinjoner
Viltfond
Matlagningsgrädde
Grönpeppar
salt
vitpeppar
svartpeppar
Stimla filén och fräs ihop med lök , häll ner de tunt skivade svampinjonerna. Salta och peppra. Häll över 2.3 del matlagningsgrädde , smaka av med buljong. Strössla över grönpeppar. Låt allt puttra ihop.
Släng sen ihop en laddning potatismos (blanda i en äggula) och lägg upp i en ungsform eller spritsa om ni ville det. Häll sen ner grisröran i mitten av formen.
Ställ in i ugnen på 200 grader tills moset fått färg
Mätt i magen
Dagens middag blev Pollo Locco http://kastrullis.blogg.se/2009/july/pollo-locco.html
Knock Out Indian
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 cm färsk ingefära
2 msk smör eller margarin
3 tsk spiskummin
2 msk curry
1 msk salt
1/2 liter vatten
3 tomater
1 dl youghurt
1 knippa färsk koriander (valfritt)
Putsa köttet. Skär det i 2-3 cm stora tärningar. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Skala ingefäran och skär den i fina strimlor.
Smält matfettet i en stor gryta och bryn köttet. Ta upp det ur grytan. Fräs lök, vitlök och ingefära i fettet som finns kvar i grytan i cirka 5 minuter. Rör om under tiden. Tillsätt kryddorna och fräs i ytterligare en minut.
Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med ev avrunnet köttspad och häll över cirka ½ liter vatten. Lägg på locket och låt puttra på svag värme i cirka 30 minuter.
Under tiden: Skålla tomaterna i hett vatten och ta bort skalet. Dela varje tomat i fjärdedelar och ta bort "flugan". Tillsätt tomaterna när grytan fått koka i 30 minuter och låt koka i ytterligare 30 minuter under lock eller tills köttet blivit mört.
Blanda i 1 dl youghurt och garnera eventuellt efter smak med färsk koriander. Servera med ris och extra youghurt.
Nu jäklars ska det pressas!!
I går kom jag fram till att jag verkligen saknar en potatispress i mitt liv. Jag har en gång i tiden ägt en , men den lyckades bli kvar vid en flytt. Så nu ligger den väl och dammar i ett hörn hemma hos en "mental krashlandning"!
Men nu har det flyttat in en ny , så nu ska det börja pressas igen..
Lustigt att pressad potatis är godare än vanlig kokt.....
http://kastrullis.blogg.se/2009/november/yellow-river.html
Pressade ett helt gäng igår , hundarna var väl måttligt roade över de matrester som sen hamnade i skålarna!!
Tjing!
En sabla röra
Lök
paprika
ärtor
Kyckling (flilé)
Majs
soya
salt
peppar
curry
Koka ris el. bulgur
Skär kycklingen i små bitar , stek i ihop med den hackade gula löken. Häll i hackad paprika , majs och fjärtor. Krydda lite..
Rör ner bulgur eller vad ni vill ha i... Krydda lite mer , svätt över lite soya!
Låt det hela stå och små fräsa ett tag...
Servera med lite vitlöks creme fraiche
Fågel Fenix
Kyckling (valfria kroppsdelar)
Svampinjoner
Paprika
socker ärtor
Purjo
Gul lök
Persilja
kokosmjölk (1 brk)
4 tsk röd currypasta
salt
peppar och curry
Stekt pippin med curry, salt och peppar , så den får färg. Lägg över i en ungsform och täck med choppade grönsaker
Vispa ner currypastan i kokosmjölken och skvimpa det sedan ner i formen
Ställ in i ugnen ca 30 - 40 min 225 grader
ÄT!!!
Fyllesvin
Gårdagens middag , så gott, så gott, sååååå gott!!!!
Receptet hittar ni på den här länken http://kastrullis.blogg.se/2009/april/fyllesvin.html
Hemlagat potatismos
Det är så smarrigt så att det 17 t.o.m. är okej att fuska och köra med sprödbakad torsk till!!
Torsk på Tallin
Här finns receptet http://kastrullis.blogg.se/2009/may/torsk-pa-tallin.html
Födelsedagsmiddag
Gott blev det också!
Söndagsmaten
Maten är lagad och klar , bara att värma ikväll när jag och lappskkruttet kommer hem från vår agilityträning!!
Har faktiskt lyckats
Bla här: http://kastrullis.blogg.se/2009/april/shoelace-soup.html
Orkar ni inte klicka på länken så kan ni få se bilden här också
When I'm feeling blue, all I have to do
Man blir lixom lite gladare sen , och gör man extra många så har man lunch på på jobbet i flera dagar!!!! *smart* Plättrecept finns om man klickar sig vidare på länken
http://kastrullis.blogg.se/2009/april/plattlatt.html
Detsområkadefinnasikylen Stroganoff
Efter att ha rensat runt i kylen så fick det igår bli något slags Stroganoff aktigt. Lyckades hitta
Fläskkött (strimmlas)
Red Hot Choritzo (skars i halvmånar)
Gul lök
Creme Fraiche
Matlagningsgrädde
Tomater (skurna i små bitar)
Ketchup
Tomatpuré
Fräs först kött och lök , sen i med korven & tomaterna
Sen är det bara att skvimpa i övriga ingredienser smaka av med salt och peppar.