En Orange Grek
1 pkt Feta ost
1 brk Creme Fraiche
2 Vitlöksklyftor
Ajvar relish
Citron
salt & peppar
Mosa fetsosten och rör ner i creme fraichen , blanda i vitlöken. Pressa i lite citron. Ta i några matskedar Ajvar Relish.Rör om och smaka av med lite salt och peppar
Tzatziki
Morotstzatziki:
2 dl grovriven morot
2 dl yoghurt (grekisk)
1 pressad vitlöksklyfta
pressad citron
1 krm salt
Rödbetstzatziki:
2-3 inlagda rödbetor
1 msk riven lök
1dl yoghurt (grekisk)
Salt
***********************************
"Vanlig"
2 dl yoghurt (grekisk)
gurka (en halv)
1 msk olivolja
1 tsk pressad citronsaft
1-2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Riv gurkan och rör ner i yoghurten. Tillsätt olivolja, citronsaft och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar
***************************************************
Mint tzatziki
1 gurka
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
olivolja
2 dl yoghurt
salt & peppar
ca 4 kvistar mynat
Skala och dela gurkan på längden. Gröp ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i centimetertjocka skivor. Fräs hackad vitlök och schalottenlök i olja i en panna eller kastrull. Tillsätt gurkan och därefter yoghurten. Salta och peppra. Blanda ner grov hackad mynta
God till bla lax
***************************************
Feta Tsatzikin
2 dl yoghurt
100 g smulad fetaost
gurka (riven)
1 dl färska basilikablad, grovhackade
1 vitlöksklyfta, pressad
pressad citron
Salt
Peppar
***********************
Oooops i didt it again
Men tänk så jäkla fel man kan ha!!
Det verkade vara nått havreflarnsliknande , jag kände mig hoppfull när jag tog ut dem ur ugnen , sen när jag skulle ta bort dem från plåten så dog det sista av hoppet.... Hmmm , man kanske skulle haft bakplåtspapper från början??
Varför envisas jag med att baka när jag vet att det går åt h-vete???
Före:

Efter:

Här är receptet
Caramel Cornflake Cookies
ca 24
125 g smör
1,25 dl farinsocker
1,25 dl strösocker
1,25 dl kokosflingor
7,5 dl cornflakes, lätt krossade
1 ägg
1,25 dl hackade hasselnötter
Smält smöret. Blanda ner alla övriga ingredienser. Klicka ut på plåtar, lämna gott om mellanrum för de flyter ut. Grädda i 175°C i ca 8-10 minuter
Hemma igen
Matintaget har nog inte varit det nyttigaste , grillat kött och potatissallad i dagarna 2 , hamburgare och godis som färdkost.
Sen hälsade vi på hos Micke och Kerstin
Kerstin hade bakat en alldeles underbart god äpplekaka.... Det är tur att man har människor omkring sig som kan baka när man själv är helt usel på det.
Men nu är vi hemma och återgår till att bli nyttiga igen...

Så igår blev det halloumi , nudlar , sallad på bla ruccola och bladspenat
fräsiga svampar , paprika , fetaost och lite yoghurt smaksatt med curry.
När jag kom upp i morse så hittade jag nattätande sambo sött sovandes i soffan.

Han hade mumsat i sig massor av kokt korv och bröd... Minst 7 st , för det var bara 1 bröd kvar i påsen!!!
Boop-oop-a-doop
Någon slags makaronipudding... Men much much godare.. Blame it on the Mozarella!!
300-400g kokt pasta.
1 hackad lök.
½ liter mjölk.
2 ägg.
1 tsk maizena.
Peppar.
Muskotnöt.
Tärnad bacon eller skinka.
300g riven mozzarellaost.
Smör.
Ströbröd.
Vispa samman mjölk, ägg, peppar och muskotnöt. Smörj en ugnsform. Lägg halva mängden kokt pasta i botten. Strössla skinkan och mozzarellaosten ovanpå (spara lite ost). Lägg resten av pastan ovanpå. Slå över ägg-blandningen och strössla över den resterande osten samt ströbröd. Toppa med några klickar smör (Om man ville det alltså) . Sätt in formen i en kall ugn och sätt temperaturen på 200 grader. Gräddas cirka 50 minuter
Pigs in Space
500 gram fläskfärs eller blandfärs
salt, vitpeppar
5 dl kokosmjölk
Broccoli en bukett delad i mindre buketter
3 vitlöksklyftor, hackade
1 helt vanlig jäkla lök (choppad)
Riven ingefära (1- 2 tsk)
1 paprika, hackad
1 zucchini, skuren i stavar
olja
2 msk röd currypasta
saften från 1 lime
Krydda färsen med salt & peppar och blanda den med lite av kokosmjölken (nån knapp dl) till en slät smet. Forma smeten bullar. Hetta upp olja i en stekpanna, och fräs bullarna runtom Hetta upp lite olja i en gryta, och fräs paprika, ingefära,lök och vitlök . Tillsätt zucchini och bullarna. Blanda ihop kokosmjölken med currypastan och häll i. Rör om försiktigt , låt det små fisa under lock i ca 5 min. Tillsätt sedan broccolibuketterna, limesaften . koka i ytterligare några minuter
Ät med ris eller pasta.... Man kan strössla över lite nötter om man ville det!
Nått sött
http://kastrullis.blogg.se/2009/april/plattlatt.html


Salmon Ella
4 laxfileér eller en större laxbit funkar också (och känner man att man inte vill ha lax så byter man mot något annat)
Strimlig purjo (ungefär 1 dm)
1 rivigt äpple (grovt)
Finhackad rödlök
2 msk söt stark senap
2 dl lätt Crème fraiche
3 dl grädde (ju fetare desto godare , men funkar lika bra med smal alternativ)
2 tsk ingefära (färsk riven är gott också)
2 tsk paprikapulver
2 tsk citronpeppar
2 tsk vitlökspulver eller pressade klyftor
1 tsk chilipulver
salt
peppar
Räkor
Lägg Ella i en smord form, salta och peppra. Strössla över äpplet och löken ,svischa in Ella & company i ugnen i ca 20 min 200 grader ca. Vispa ihop grädde, Creme Fraiche, senap och kryddorna. Häll över såsen över Ella och grädda i 225 grader ca 20 minuter till.
Pressig potatis , vanlig kokt potatis , ris eller vad ni nu tycker verkar gott till!
Pangasius
Testade den till kvällens middag ,men jag tyckte att den smakde lite unket , fick känslan av halvtaskigt rengjort akvarium. Lille sambon smaskade glatt i sig och tyckte att det var gott , så han fick mina fiskbitar också när han inte såg. Jag sörplade i mig nudlarna och såsen på kokosmjölk med curry och grejjer istället.
Jag hade tänkt göra Hitta Nemo http://kastrullis.blogg.se/2009/march/hitta-nemo.html
Hade tyvärr ingen ingefära hemma. Så det blev med curry och röd currypasta istället. Skippade sambal oxå. Fräste lök med gul curry , salt och peppar och sen i med lite ärtor och fiskbuljong..Fräsa fräsa fräsa.. Och så kokosmjölk och till sist fisken..... Men skippa hajmalen vad ni än gör. Tur att det verkar vara ok att äta torsk igen,iofs så har jag gjort det hela tiden!

Rubber Chicken
Kycklingklubbor (stora 1 per pers) eller drumsticks , lårfile
Marinad:
2 dl chilisås
2 msk farinsocker
4tsk paprikapulver
4 tsk chilipeppar
2 tsk curry
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk kinesisk soya
1msk matolja
Lägg pippisarna i en ugnssäker form eller långpanna.
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Låt pippin ligga och dra i marinaden i minst 2 timmar
Grilla kycklingen i nedre delen av ugnen 40 - 50 minuter. Vänd kycklingen under grilltiden och pensla/ös över marinaden.
Ännu godare blir det är om man kan grilla den ute!!
Sallad och klyftpotatis till bli smarrigt
Middag..... Igen!!
Idag blev det bulgur md strimlade morötter ,mozarella gratinerad vegesnitzel , fräsiga svampar och sallas med ryccola , spenat och rädisblad!!
Just ja... Under mozarellatäcket hade jag gömt ett gäng svampinjoner!
Chubby green cheese pie
räcker till en helt jäkla vanlig pajform
Pajdeg:
100 g smör
2 dl mjöl (vill man nu känna sig nyttig så ta man dinkel)
2 msk vatten
250 g Broccoli (gillar man inte broccoli så funkar det lika bra med spenat)
1 purjolök (räcker med en bit) Funkar med gul lök om man vill det
3 ägg
1 pkt bäjkon eller lite rolig korv (sån kryddig)
1 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
200 g ädelost (smulad)
50 g hackade valnötter
salt & peppar
Blanda ihop ingredienserna till degen. Sen kan man ju om man vill det låta degen sussa lite i kylen 20 -30 min.Ugnen ska vara på 225 grader. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. Förgrädda pajen i ca 15 min
Lägg broccolin , tärnat fräst bäjkon/eller skivad fräsig korv + skivad purjolök på pajskalets botten.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, smulad ädelost, hackade valnötter, peppar och salt. Häll smeten över pajskalet. Grädda ca 20 minuter tills äggsmeten fått färg.
Helgen
På Fredags kvällen så moffade vi oss kyckling , närmare bestämt den här. http://kastrullis.blogg.se/2009/april/ullis-pippi-speciale.html hade även i lite bladspenat och wokgrönsaker den här gången.

Sen efter det så hade vi en tjejkväll , så gott det nu gick med manlig närvor i huset. men de fick hålla sig ute i köket med sina datorer och fåniga spel.
Tjejekvällen bestod iaf av det här

Det var inte slut på matfrosserierna den här helgen. Eftersom den manliga delen av gänget mest skruvade med bilar och lagade husvagnar så var de tillslut rätt hungriga på Söndags em.
Så jag slängde ihop en pastasås på: Kassler , lök , paprika , zuccini , svampinjoner , sambal , krossade tomater och lite matlagningsgrädde

Den obligatoriska salladen slapp de inte någon gång under helgen!!
Som avslutning på helgen så blev det faktiskt lite Frödinge Ostkaka , lite nyttiga kan man väl säga att vi var.. Vi valde bort grädden!!

Vi passade på att
Det blev iaf pitabröd , ruccola , isbergssallad , majs , gurka , kalamats , paprika , keso,halloumi och stekta svampinjoner!!
Mätta blev vi!!

RAP!
Torsk på Tallin
400 g Torsk eller någon annan god vit firre
1 röd paprika, strimlad
Salladslök (hackad)
Räkor + (musslor och crabsticks om man gillar det)
Rivet skal av 1 citron
1/2 dl färsk hackad dill
1 brk kokosmjölk
1-2 msk currypasta röd eller grön
Curry
Salt och vitpeppar
Lägg ner fisken i mitten på en gratängform. Hacka paprika, salladslök och dill. Blanda och strössla runt fisken. Salta & peppra. Riv skalet av en citron och sprid ut i formen. Lägg räkorna (och ev musslingar och crabbisarna) på fisken. Blanda kokosmjölken med curryn, häll ner i formen. Ställ in i ugn 30-40 minuter. (200 grader)
Ris , bulgur , cous cous.... Sallad!
Sagan om sambon & pizzan.... Le grande finale!!

Sambon och Pizzan forts....

Någon nattäter.... Och det är inte hundarna!!! Som ni ser så är denna någon inte speciellt förtjust i tomater!
PIZZA PIZZA PIZZA PIZZA
Detta är min pizza som jag slängde ihop själv...

Pizzabotten av lätt fräst zucchini

Keso med oregano

Topping bestående av , champinjoner , kalkon . lök och paprika

Lite halloumi , pricken över i!!

Gratinerad med mozarella och piffad med ruccola
Sen har vi sambons pizza
Han gjorde så här... Knapprade lite på datorn
http://pizza.nu
Sen ringde det på dörren efter ca 15 min och den här dök upp!!


Yes , han gloffade i sig all pizza själv...... Familjepizza va det också ifall det nu undgått någon!
Pancakes on the Rocks
3 ägg
8 dl lättmjölk
4 dl vetemjöl
2 dl keso
1 msk salt
Kycklingfilé
Smör
Knäck äggen i en skål, rör sönder dom lätt.
Häll i mjölk, mjöl, salt, även och keso
Rör om så det blir ordentligt blandat.
Skär upp kycklingen i småbitar, stek upp salta lite.
Smörj en långpanna med lite margarin, lägg ut kycklingen jämt och häll sedan på smeten.
Ställ den mitt i ugnen på 225 grader ca 35 -40 min
**********************************************************
Pizzapankis
3 dl riven ost
6 tomater
1 tsk oregano
2 hg strimlad skinka
Svarta oliver
3 ägg
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
8 dl mjölk
Sätt ugnen på 225º. Smörj en långpanna med smör. Vispa äggen lätt. Tillsätt mjöl, salt och 4 dl mjölk. Vispa till en slät smet. Fyll på med resten av mjölken. Häll smeten i långpannan och grädda i 20 minuter. Strö på ost. Täck med tunna tomatskivor och strimlad skinka. Strö på resten av osten och krydda. Grädda ytterligare i 10 minuter
********************************************************
Ädelpankis
Pannkakssmet:
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk matfett
Fyllning:
200 g färsk spenat (eller frusen bladspenat , tinad)
150 g ädelost
200 g tärnad bacon
1 krm svartpeppar
Smörj en långpanna , lägg bacon och smulad ost i botten på pannan.
Häller över smeten
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.
**************************************************
.
Kalkonrulle
Mycket mycket bättre än de där B- filmerna man kan råka ut för ibland
Grekisk/Turkisk yoghurt
Strimlad rökt kalkon
Riven ost
Riven pepparrot (eller sån där på tub)
Hackad gräslök
Salt och malen svartpeppar
Blanda ihop till en röra
Bred ut på tunnbröd eller tortillabröd, strössla över lite ruccola och hackad rödlök , rulla ihop. Funkar även att rulla in i kalla pannkakor!!
Kalas för tv-soffan ihop med en bra film!!
Måndagens middag

Valborg och 1: Maj
Vi har smaskat i oss Fisksoppa....Den här: http://kastrullis.blogg.se/2009/april/babelfish.html
Jag hade även i lite musslor och crabbsticks!
Rekomenderar den verkligen!


Eftersom det var fullspikat schema med aktiviteter , så gjorde vi det enklet för oss en dag. Vi grilllade korv!! I Norrbotten har de ngt de kallas för Spiralkorv som är godast som grillad. Jag föredrog helt klart den vanliga grillkorven. Och somliga fördedrog Sojakorv

De delade är spiralkorv och se små tunna är sojakorv , sojakorvsätaren var tvungen att trycka i sig några kaviarmackor senare på kvällen för att inte förgås av hunger!



Torr sojakorv serverad i papper , då korvätaren inte åt bröd.... Just då!!! ;-) Sen på kvällen så funkade det bra med limpmackor och kaviar!


Fikapaus i byggandet!